İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Kanal İstanbul masası yıkıldı, 'Emredin gelelim' diyorum, bu millet kurtulsun yeter

İstanbul Büyükşehir Beledeyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “Üretimin Desteklenmesi, Planlanması ve Ürünlerin Pazarlanması Çalıştayı”na katıldı, Kanal İstanbul ve deprem ile ilgili mesajlar verdi

Fotoğraf: İBB Basın Birimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, 11 büyükşehir belediyesinin katıldığı tarım çalıştayı sonrası deprem ve Kanal İstanbul projesi ile ilgili konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İmamoğlu, "Kanal İstanbul, İstanbul’un tarım arazilerini nasıl etkileyecek?” yönündeki soruya şu yanıtı verdi: 

İstanbul’un mevcut tarım alanının neredeyse yüzde 10 civarındaki kısmını Kanal İstanbul yok ediyor. Kanal İstanbul, bir travma. Kanal İstanbul, öyle stratejik bir proje falan asla değil. Kanal İstanbul, bir emlak işi. Emlak geliştirme işi. Kanal İstanbul masası yıkılmıştır. Bence yıkılmıştır. Bakın, her gün sallanıyoruz. Depremi konuşacağız. Yüz binlerce insanın canını konuşacağız, malını konuşacağız,

Olası İstanbul depreminin Türkiye'ye maliyetinin 500 milyar doları bulabileceğini belirten İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı buluşma çağrısını anımsattı, "Egolarımızdan sıyrılmalıyız" mesajı verdi:

 Bu kadar büyük bir tehdidi siyasi malzeme yapmayın. ‘Emredin gelelim’ diyorum. Talimat verin, gelelim. Bütün egolarımızı bu masanın üzerinden sıyırıp, atalım. ‘Ben, o masanın hamalı olmaya hazırım’ diyorum. Ben, o masanın her konuda mücadelesini veren insan olmaya da hazırım. Kahramanı kim olacaksa olsun, umurumda değil. Bu millet kurtulsun yeter.

Filistin standını ziyaret eden İmamoğlu: Biz, her zaman kardeşiz

Turizm ve Seyahat Fuarı’na da (EMITT) katılan İmamoğlu Filistin standında kardeşlik mesajı verdi.

Bu yıl 24’ncüsü düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMITT) katılan İmamoğlu’na, fuarın düzenlendiği TÜYAP’ı sınırlarında barındıran Büyükçekmece İlçesi’nin Belediye Başkanı Hasan Akgün de eşlik etti. 
 

imamoglu filistin.jpg
Fotoğraf: İBB Basın Birimi


Sürmene standında horona duran İmamoğlu, Filistin standına da uğradı.

Standına uğrayan İmamoğlu’na Filistin bayraklı atkı hediye edildi. Stanttaki görevlilerle sohbet edip fotoğraf çektiren İmamoğlu, “We are brothers everytime” (Biz, her zaman kardeşiz) dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU