Saadet Partisi’nin “Kudüs Mitingi” 9 Şubat’ta

ABD’nin Ortadoğu Planı'na tepki gösteren Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 9 Şubat’ta İstanbul’da Kudüs Mitingi yapacaklarını söyledi

Fotoğraf: AA / Arşiv

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD'nin Filistin-İsrail meselesine yönelik hazırladığı tek taraflı Ortadoğu Planı ile ilgili "Bir devlet toprağıyla bellidir, sınırları ve başkenti vardır. Hayali ve toprağı olmayan bir ülke kuruyorlar. Bizim buna razı olmamız mümkün değil. 9 Şubat’ta İstanbul'da Kudüs Mitingi düzenleyeceğiz" dedi. 

"Ağzımıza geleni söyleyeceğiz sonra ticaretimiz tavan yapacak, böyle saçmalık görülmemiştir"

Partisinin genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları ve İl Müfettişleri toplantısında konuşan Karamollaoğlu, söz konusu planda Kudüs’ün “İsrail'in bölünmez bir başkenti” olarak tarif edildiğini hatırlatarak, “Biz burada ağzımıza gelecek her lafı söyleyeceğiz sonra ticaretimiz tavan yapacak. Böyle bir saçmalık hiçbir yerde görülmemiştir. Bizim buna razı olmamız mümkün değil. Bundan dolayı 9 Şubat’ta İstanbul’da Kudüs Mitingi düzenleyeceğiz" şeklinde konuştu.

"İktidar, her şey güllük gülistanlık havası oluşturdu"

Saadet Partisi olarak herkesle bir araya gelip konuşabildiklerini söyleyerek, "Ama maalesef biz bu yaklaşımı iktidarda göremiyoruz. Biz Türkiye'nin problemlerinin çözülemez olduğunun kanaatinde değiliz; ama her geçen gün bunun biraz daha zorlaştığı kanaatindeyiz. Ne kadar gecikirsek o kadar sıkıntı çekeceğe benziyoruz. İktidar öyle bir hava oluşturdu ki her şey güllük gülistanlık. Bütün çabaları ortada olmayanı varmış gibi göstermek. Bunun hiç kimseye faydası yok. İktidara hiç faydası yok" ifadelerini kullandı.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU