Mahkemeden ‘İki Gözüm: Ahmet’ filmi için durdurma kararı

Sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi ve kızları, sanatçının hayatını konu alan ‘İki Gözüm: Ahmet’ filminin gösteriminin durdurulması için dava açtı. Talebi kabul eden mahkeme filmin gösteriminin durdurulmasına karar verdi

Ahmet Kaya / Fotoğraf: AA

Gittiği Fransa'nın Paris kentinde, 16 Kasım 2000 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden sanatçı Ahmet Kaya’nın hayatını konu alan 'İki Gözüm: Ahmet' filminin gösterimi mahkeme kararı ile durduruldu.

Sanatçı Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya ile kızları Turaç Melis Kaya ve Çiğdem Öztürk, 7 Şubat’ta vizyona girmesi planlanan filmi çeken X Yapım şirketine geçtiğimiz günlerde dava açtı. 

 

 

Dava sonuçlanıncaya kadar filmin gösterimi durduruldu

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne avukatları aracılığıyla başvuran Gülten Kaya ve kızları, “kişilik haklarına yapılan saldırının önlenmesini” ve “filmin yayınlanmasının dava sonuçlanıncaya kadar tedbiren durdurulmasını” talep etti. 

Mahkeme, ihtiyati tedbir yoluyla ‘İki Gözüm: Ahmet’in ve filme ilişkin her türlü görüntü ve içeriğin sinemalarda, kitle iletişim araçlarında, internette, televizyon kanallarında yayınlanmasının, çoğaltılmasının ve dağıtılmasının dava sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına karar verdi.

Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop’un yönetmenliğinde çekilen ‘İki Gözüm: Ahmet’ filminin başrolünd Özgür Tüzel ve Aleyna Solaker başrol oynadı.
 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU