Ahmet Hakan: İnsanlar biraz da buna bakarak konuşuyorlar Ekrem Bey

Hakan, İmamoğlu’nun başkan seçilmesinin ardından Kıbrıs ve Bodrum’a gittiğini hatırlattı

Fotoğraf: Twitter / ekrem_imamoglu

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tartışılan kayak tatili ile ilgili olarak, “İnsaf edin Ekrem Bey” tepkisi gösterdi.

Hakan İmamoğlu’na “Seçilir seçilmez Kıbrıs’a gittiniz, ardından Bodrum’a gittiniz” hatırlatması yaparak, “Yani tatile susamış bir haliniz yok. İnsanlar acıdan/histen ziyade biraz da buna bakarak konuşuyorlar Ekrem Bey” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hürriyet’teki yazısında İmamoğlu’nun Abdulkadir Selvi’ye yaptığı açıklamalara da yer veren Hakan, “Ekrem İmamoğlu, ‘Ailem benim kutsalımdır’ diyor. Ben de diyorum ki... Haklısınız... Aileniz tabii ki sizin kutsalınızdır Ekrem Bey. Ama insaf edin. Size kim ailenize zaman ayırdığınız için herhangi bir şey söyledi ki... Tabii ki sabah akşam siyasetle uğraşıp ailenizi ihmal etmeyeceksiniz. Tabii ki İstanbul gibi zor bir şehri yönetseniz de ailenize zaman ayıracaksınız. Bunlara aklı başında kimin bir itirazı olabilir ki? Size söylenen şey bu değil ki!” ifadelerini kullandı.

“Kayak da sonuçta keyifle ilişkilendirilen bir olgu değil midir?” diye soran Hakan, şöyle devam etti:

Sporun yanı sıra bir kış eğlencesi olma özelliği yok mu kayağın? Eğlence ille de davul zurnayla mı olur? Ayrıca Ekrem Bey, kimsenin size “Deprem oldu diye sabah akşam ağla” dediği yok ki... Sizden sadece günlerinizi birazcık ağırlaştırmanız bekleniyor, o kadar.

İmamoğlu’nun “Üç gün boyunca kayak yapmam, acıyı hissetmiyorum anlamına gelmez” sözlerini de hatırlatan Hakan, “Ben de diyorum ki... Haklısınız... Tabii ki acıyı hissediyorsunuzdur, kuşkum yok. Mesele acı mıdır, his midir? Siz üç-beş yıldır kesintisiz görev yapmış, ailesine vakit ayırmaya fırsat bulamamış, tatilden epey uzak kalmış bir belediye başkanı değilsiniz ki... “Kaybedecek bir saniyemiz yok” demişken... Seçilir seçilmez Kıbrıs’a gittiniz, ardından Bodrum’a gittiniz... Yani tatile susamış bir haliniz yok. İnsanlar acıdan/histen ziyade biraz da buna bakarak konuşuyorlar Ekrem Bey” diye yazdı.

Kızılay’a tepki: Sen yardım transfer ofisi misin?

Hakan köşesinde son günlerde tartışma konusu olan Kızılay’a da tepki gösterdi.

“Başkentgaz’ adlı özel firma, Ensar Vakfı’na okul yapsın diye 8 milyon dolarlık bağış yapmak istiyor. İster, istediği yere de bağışlar. Keyfi bilir. Ayrıca yaptığı bu bağışı vergiden de düşmek istiyor. Bunu da ister. Yasal hakkıdır” diyen Hakan, “Sorun buralarda değil. Sorun bu iş için Kızılay’ın kullanılmasında” ifadesini kullandı.

thumbs_b_c_63e2314af1aa1d842dcc4cbb9d3f6e4e.jpg


Bağışlanan 8 milyon doların yalnızca 75 bin dolarının Kızılay’a kaldığını hatırlatan Hakan şöyle devam etti:

Kızılay da bu talebe karşılık olarak “Yahu ben senin transfer ofisin miyim?” demiyor.
“Ensar Vakfı’na bağış yapacaksan git doğrudan yap, beni niye alet ediyorsun?” demiyor.
“Verdiğin parayı vergiden düşmek için git kendine başka bir yol bul” demiyor.
Bunun yerine “Hay hay” diyerek...
“Transfer ofisi” muamelesi görmeyi içine sindiriyor.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU