İsrail, Yüzyılın Anlaşması ilan edildikten saatler sonra Gazze’yi bombaladı

Trump'ın Kudüs’ün İsrail toprağı sayılmasını ve Batı Şeria’nın ilhakını öngören ‘barış planını’ açıklamasından iki gün sonra İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’ndeki bazı noktaları vurdu

Fotoğraf: AFP (Arşiv)

İsrail savaş uçakları, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte Yüzyılın Anlaşması’nı açıklamasından 48 saat sonra Gazze Şeridi’ne hava saldırısı düzenledi.

Filistin’de yayın yapan Maan gazetesinin aktardığı bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Gazze’deki Deyrül Beleh ve Han Yunus’taki Kassam Tugaylarına ait bazı noktaları hedef aldı.

Han Yunus’un kuzeyindeki Matahin bölgesi ve Deyrül Beleh’in doğusunda bulunan bir tarım alanı füzelerin hedefi oldu.

Söz konusu bombardıman, ABD’nin ilan ettiği ve Filistinlilerin karşı çıktığı Yüzyılın Anlaşması adlı ‘barış planının’ ilan edilmesinden saatler sonra geldi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, operasyonun Gazze tarafından İsrail’e atılan roket sonrası gerçekleştiği bildirildi. İsrail tarafında can kaybı yaşanmadığı aktarıldı.

İsrail medyası, Gazze’den atılan füzenin sivil yerleşim alanın yakınına düştüğünü kaydetti.

Öte yandan İsrail ordusu, ABD’nin barış planına karşı protesto düzenleyen Filistinlilere karşı dün Batı Şeria ve Gazze’deki güçlerini artırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU