Reuters: Husiler Suudi Aramco tesislerini vurdu

Husiler, Cizan'daki Aramco tesislerinin vurulduğunu iddia etti. Suudi Arabistan'dan doğrulama gelmedi

Fotoğraf: Reuters

Yemen’deki Husiler, Suudi Arabistan’ın Cizan’daki Aramco tesislerinin hedef alındığını iddia etti. Suudi makamları olayı henüz doğrulamadı

Londra merkezli Reuters ajansının Yemen’deki Husilere dayandırdığı habere göre, Suudi Arabistan’ın petrol şirketi Aramco’nun Cİzan’daki tesisleri hedef alındı.

İddia, İran destekli Husilere ait yayın organlarında da yer aldı. Suudi Arabistan makamları ise olayı henüz doğrulamadı.

Reuters'ın ulaştığı Aramco'dan yetkililer olayla ilgili yorum yapmadı.

Anadolu Ajansı’nın Arapça sevisinin geçtiği bir habere göre Husilerin askeri sözcüsü, örgüte ait El-Mesira TV'de yaptığı konuşmada "Suudi Arabistan'ın ülkeye yönelik düşmanlığına yanıt olarak Abha ve Cizan'daki havalimanlarını, Hamis Muşayt askeri üssünü ve Suudi Arabistan'daki diğer hassas noktaları çok sayıda roket ve drone ile hedef aldık" dedi.

Aramco'ya daha önce de saldırı düzenlenmişti

14 Eylül'de insansız hava aracıyla Aramco tesislerine düzenlenen saldırıları Yemen'deki İran destekli Husiler üstlenmişti.

Suudi Arabistan ve Washington yönetimi ise saldırılardan İran'ı sorumlu tutmuştu. Saldırılar sonrası ülkedeki petrol üretimi sekteye uğramıştı.

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU