Koronavirüs şüphesi… Aksaray’daki hasta domuz gribi çıktı

Sağlık Bakanı Koca, Çin’deki Türkiye vatandaşlarının ülkeye getirilmesi konusunda çalışma yapacaklarını bildirdi

Fotoğaf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aksaray’da Koronavirüs şüphesiyle gözetim altında tutulan kişinin domuz gribi olduğu kesinleştiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fahrettin Koca, Koronavirüs şüphesiyle gözetim altında kalan kişiler için şu açıklamayı yaptı:

Aksaray'daki hastamızın domuz gribi olduğu kesinleşti, takibi sürüyor. Termal kamera ile şüpheli olarak tespit ettiğimiz, yani ateşinin olduğu bir yolcu olmadığını çok net bir ifade ile söyleyebilirim.

Koronavirüsü konusunda Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü bünyesinde bir operasyon merkezi oluşturduklarını bildiren Bakan, “Bakanlık bünyesinde de bir bilim kurulu da oluşturuldu. Tüm tedbirler alındı vatandaşlarımız endişe etmesin” diye konuştu.

Virüsün yayıldığı Çin’deki Türkiye vatandaşları hakkında da bilgi veren Bakan şunları söyledi:

Türk vatandaşımız olarak 25 kişiye yakın olduğunu biliyoruz. Bu sayı 30-35'i bulabilir. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlığımızla işbirliği içerisinde buradan bir Milli Savunma Bakanlığı'nın ambulans uçağı ile getirmekten yanayız. Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarından oluşan bir ekibi güvenlik tedbirlerinin alınması şartıyla Çin'e göndermeyi ve oradan hastalarımızı, vatandaşımızı gelmek isteyenleri getirmekten yanayız.

Çin'den açıklama

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde  'coronavirüs' şüphesiyle gözlem altında tutulan 12 kişiye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bu kişilerin Türk Sağlık Müdürlüğü tarafından karantina altına alındığı bildirilmiştir. Çin Büyükelçiliği söz konusu duruma büyük önem vermiş ve yerel hastanelerle anında iletişime geçerek, karantinaya alınmış kişilerin Çinli turistler olduğunu teyit etmiştir. 28 Ocak tarihinde Aksaray Valisi Sayın Ali Mantı, karantinaya alınan 12 kişinin Çinli çalışanlar olmadığını söylemiştir" ifadelerine yer verildi.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU