Akşener: Milletimiz bir toplumsal sınavdan daha yüzünün akıyla çıktı

Akşener partisinin grup toplantısında Elazığ'da meydana gelen depreme dair açıklamada bulundu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuştu; gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Akşener Elazığ’da meydana gelen depremle ilgili olarak,”Zaferler ve başarılar kadar, acılarla da yüklü tarihimizin yeni bir acı sayfasına Cuma akşamı tanık olduk. Elazığ merkezli depremde, 41 canımızı kaybettik, 1607 vatandaşımız da yaralandı. Yıllardır devam eden ayrıştırma, kamplaştırma politikalarına rağmen, milletimiz, sevinçte ve kederde bir olabilmeyi başaran faziletiyle, bir toplumsal sınavdan daha, yüzünün akıyla çıktı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Edirne’den Ardahan’a, hatta Cumhuriyet sınırlarını aşan büyük coğrafyasında, Türk Milleti bir kez daha, tek yürek, Akif’in dizelerindeki gerçeği ispatladı” diyen Akşener şunları kaydetti:

Ne diyordu büyük şair; “Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz:  Gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz!” Elazığ’da kayıplarımız var. Malatya’da kayıplarımız var. Biz, elbette kadere iman edenlerdeniz. Biz elbette; “Şüphesiz Allah'a aidiz ve şüphesiz O'na döneceğiz.” diyenlerdeniz. Ancak kadere iman etmek, dünyevi hayatta kendimizi esen rüzgara bırakmak demek değildir.Rabbimizin bize verdiği en büyük yeteneği, aklımızı kullanmak, dünyanın, coğrafyamızın, yeraltı ve yer üstündeki tehlikelerin farkına varıp, önlemlerimizi almak zorundayız.

“Doğal afetlerden siyaset çıkarılmaz”

İYİ Partililere seslenen Akşener kendi siyaset anlayışlarına göre “Doğal afetlerden siyaset çıkarılmaz” diyerek şu görüşleri paylaştı:

Acılar ve felaketler üzerinden, siyaset yapılmaz. Böyle zamanlarda birlik ve dayanışma ruhu öne çıkmalıdır. Siyaset de bu ruhu destekleme odaklı yapılmalıdır. Siyasetçiler olarak önceliğimiz; arama ve kurtarma faaliyetlerinin tamamlanarak, vatandaşlarımızın güvenli ve huzurlu bir ortama, bir an önce kavuşturulması olmalıdır. Ama bu; olan bitene, kör ve sağırız demek asla değildir. Elbette ki; gelişmeleri, yapılan ve yapılmış olması gereken icraatları, toplanan vergilerin akıbetini takip ediyoruz. Elbette ki; deprem kuşağında yer alan ülkemizde, bu alandaki duyarsızlıkların hesabını soracak, sorumluların yakasına yapışacağız. Ancak bunları gündeme taşımanın zamanı, depremzede vatandaşlarımızın güvenlik ve huzurları sağlandıktan sonra olmalıdır.  Bize yakışan, dünü yarın konuşmak üzere, bugün birlik olmaktır.

“İktidar ve küçük ortağı…”

AK Parti ve MHP’den bahsederken “İktidar ve küçük ortağı” ifadesini kullanan Akşener “Milletimiz bu tür afetler dışında, günlük hayatlarında maalesef bambaşka felaketlerle, dertlerle yüz yüze. Biliyorsunuz yeniden yollardayız… Nutuk atmak için değil, iktidarın artık duymadığı milletimizi duyup, onların sesi olmak için, sağır kulaklara o sesi duyurmak için yollardayız. İlçe ilçe gezip, insanlarımızı dinliyoruz” dedi.

Türkiye’nin geldiği durumu “Hiç iyi değil” sözleriyle anlatan Akşener, “Dünyada uyuşturucu kullanımının en hızlı arttığı üç ülkeden biri maalesef Türkiye. Mütedeyyin olduğunu iddia eden bir iktidar döneminde, 2011-2019 yılları arasındaki artış, neredeyse yüzde 100. Türkiye’de uyuşturucu kullanan kişi sayısı 1 buçuk milyonu bulmuş” diye konuştu.

“Takograf konusunda yükün bir bölümünü üstlenin”

Milletin kesesindeki paranın savrulduğunu ifade eden Akşener şunları kaydetti:

Mesela takograf konusunda, hiç olmazsa yükün bir bölümünü siz üstlenin, şoför kardeşlerimiz biraz nefes alsın. İnsanımız geçinemiyor, tencereler kaynamıyor, ay sonu gelmiyor, gencimiz işsiz, gencimiz umutsuz… Turizm cenneti Antalya’da esnaf perişan… Her şey dahil sistemi, zincir marketler, getirilen yeni vergi yükleri insanımızın belini bükmüş. İktidar ve küçük ortağı suni gündemler yaratma peşinde koşadursun, vatandaşın gerçek gündemi bambaşka…

“Susacaksam ne işim var burada?”

“Milletim bunca yükün altında ezilirken, beylerin keyfi kaçmasın diye susacaksam, ne işim var benim burada?” diyen Akşener, “Milletim dertliyken susmam, susamam, susmayacağım. Sizler de susmayacaksınız” ifadesini kullandı.

“Görünen o ki zamların ardı arkası gelmeyecek” diyen Akşener şöyle devam etti:

Baksanıza, finans gurusu, büyük ekonomist Damat Bey, elektrik zammını az bulmuş. Buyurun size şımarıklığın resmi. Kayınpeder torpilliyle bakan olmuş birinin, milletin durumunu umursamayan haline bakın… Ömründe ev geçindirme derdi olmamış bedavacı bir adamın, vatandaşla kurduğu empatinin düzeyine bakın… İbretlik gerçekten. Öğrencisi açken tok yatan rektör bizden olmadığı gibi, vatandaşı açken tok yatan Maliye Bakanı da bizden değildir, Sayın Erdoğan; bu arkadaş mı dengeleyecek ekonomiyi? Bu arkadaş mı söndürecek mutfaktaki yangını? Bu arkadaş mı uçuracak Türkiye’yi? Ben de isterim Türkiye uçsun. Ama Türkiye televizyona çıkıp uçuyoruz demekle uçmaz. “Benim için bitmiştir, daha da olsa gelmem” dediğin Davos’a, damadını gönderip, konuşturmakla da uçmaz.  Gereğini yapacaksın.

"İstanbul'da doğalgaz tüketiminde düşüş var"

İstanbul’daki  39 ilçeden 38’inde doğalgaz tüketiminde düşüş olduğunu ifade eden Akşener, "Vatandaş artık kombinin düğmesini tedirgin çeviriyor" diyerek şunları söyledi:

Dünyada, bütçesindeki paya göre, elektrik ve doğalgaza bu kadar fazla para ödeyen başka hiçbir ülke bulamazsınız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU