Elazığ depremi sonrası insani yardım kuruluşları seferber oldu

Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından insani yardım kurum ve kuruluşları bölgeye kurtarma ekibi ile ihtiyaç malzemeleri gönderdi

Elazığ ve Malatya'da arama kurtarma çalışmaları devam ediyor / Fotoğraf: AA

Yardımların bir kısmı askeri kargo uçaklarıyla gönderilirken Türkiye’nin birçok kentinden bölgeye yardımlar ve arama kurtarma personeli gönderiliyor.

Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremin ardından harekete geçen Türk Kızılay’ı AFAD, İHH, AKUT, Deniz Feneri gibi kuruluşlar sabah saatlerinde bölgeye ulaşarak çalışmalara başladı. 

AFAD

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem sonrası bölgeye bin 167 arama kurtarma personeli, 18 arama kurtarma köpeği, 235 araç, 8 bin 565 çadır, 400 genel maksatlı çadır, 17 bin 188 yatak be 34 bin 467 battaniye sevk etti.

Türk Kızılayı

Destek unsurlarını deprem bölgesine sevk eden Türk Kızılayı faaliyetlerini sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kızılay, ihtiyaç tespiti neticesinde şuana kadar deprem bölgesine, 167 uzman afet personeli, 20 sağlık personeli, 4 mobil mutfak, 2 bin 500 çadır, 2 sahra mutfak kiti, 5 bin 686 yatak, 15 bin 747 battaniye, 3 bin 200 gıda kolisi, bin 518 ısıtıcı, 7 ikram aracı, 15 öncü haberleşme aracı gönderirken, bölgede 2 bin kişilik gönüllü kapasitesini de harekete geçirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı

Bölgeye yardım ve arama kurtarma personeli gönderen bir diğer kuruluş da İHH İnsani Yardım Vakfı.

İlk etapta tırlarla çadır, mobil aşevi, gıda ve battaniye gönderen İHH, yakın bölgelerdeki arama kurtarma ekiplerini Elazığ’a yönlendirdi.

Kurduğu kriz masasından gelen bilgiler doğrultusunda faaliyetlerini yürüten İHH, İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli illerinden 314 kişilik arama kurtarma ekibini Elazığ ve Malatya’ya gönderdi.

Deniz Feneri Derneği

Deprem sonrası Erzurum Temsilciliği vasıtasıyla bölgeye ihtiyaç malzemesi ve acil yardım ekibi gönderen Deniz Feneri Derneği, AFAD ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

AKUT

Depremin ardından sahada yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra, acil ihtiyaç ce durum tespiti için yerel yöneticilerle iletişime geçen AKUT ekiplerinin kamp kurulum çalışmaları devam ediyor.

Merkez ofislerimizdeki ekiplerimiz ise yerel yönetimlerle iletişime geçerek acil ihtiyaç analizi ve durum tespiti için çalışıyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 1030 kişinin de yaralandığını bildirdi.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU