Ölümcül virüs İstanbul'a ulaştı mı? Sağlık Bakanı: Çinli kadını bu sabah özel ambulans ile ülkesine gönderdik, numunelerin testi sürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Panik edilecek bir durum yok, Dünya Sağlık Örgütü ile iletişime geçtik

Fotoğraf: AA

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınında 830 kişi virüsten etkilendi, 25 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, koronavirüsün Türkiye'deki durumuyla ilgili açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

"Hastalıkla ilgili gelişmeleri ve yayılımını uluslararası kuruluşlarla iş birliği içerisinde yakından takip ediyoruz" diyen bakan Koca şunları kaydetti:

Bu çerçevede tanı, önlem, olası vakada uygulanacak prosedürler, korunma ve kontrol önlemleri ile ilgili bir rehber hazırlayarak bugün yayımladık. Çin'den gelen yolcuların termal kameralarla taramasına başladık. Şu ana kadar havalimanındaki taramalarda şüpheli vakaya rastlamadık. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasına gerek olan bir durum yok.

Bakan Koca, Çinli kadın yolcu ile ilgili "Neticesi kesinleşmemekle beraber şüpheli vaka olarak değerlendirdiğimiz hastayı, talebi üzerine bu sabah Çin'e gönderdik" dedi.

Koca, açıklamasının devamında paniğe kapılmaması gerektiğini vurguladı:

Halkımızı korumak adına her ihtimale karşı gerekli tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın paniğe kapılmasını gerektiren bir durum yok.Gribe göre koronavirüsün bulaşıcılığının daha düşük olduğunu biliyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU