İstanbul Devlet Opera ve Balesi sezona Yunus Emre’yle devam ediyor

Yunus Emre Oratoryosu, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi ve Zorlu PSM’de sahnelenecek

(İstanbul Devlet Opera ve Balesi)

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, A. Adnan Saygun’un görkemli eseri Yunus Emre Oratoryosu’nu, Uğur Seyrek’in koreografi ve rejisiyle sahneleyecek.

Eser 29, 31 Ocak, 1,4,5,7 Şubat tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi ve 9 Şubat tarihinde Zorlu PSM’de sanatseverlerle buluşacak.

Geçen sanat sezonunda prömiyerini yapan Yunus Emre Oratoryosu, 10. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nde de yer almıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

A. Adnan Saygun, 13. yüzyılda yaşayan ünlü halk ozanı ve düşünürü Yunus Emre’nin yazdığı şiirlerden bazılarını kullanarak 4,5 ayda bestelediği ve 1943’te tamamladığı oratoryoyu “en büyük sanat tecrübesi” diye nitelemiş, eser ilk kez 25 Mayıs 1946’ta Ankara’da seslendirilmişti.

Bir Türk besteci tarafından bestelenmiş ilk oratoryo olan Yunus Emre Oratoryosu, kısa sürede Saygun’u uluslararası düzeye taşımıştı.

Eser, Paris (1947), New York (1958), Budapeşte, Viyana, Bremen, Berlin, Moskova, Vatikan ve 55 yıl aradan sonra New York ve Washington’da (2012) dünya sahnesine çıktı.

“İnsan” metnini Uğur Seyrek ve Işık Noyan’ın yazdığı eserde sanatseverler, sahnede hem İstanbul Devlet Opera ve Balesi dansçılarını, hem de opera solistleri ve korosunu birlikte izleyecek.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU