Kılıçdaroğlu: Asıl muhafazakâr biziz yıllarca değişmemek için direndik

CHP lideri: Muhafazakâr dünya ile 30-35 kişilik gruplar halinde sürekli toplantılar yapıyoruz

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhafazakar kesimlerle yaptıkları toplantılarla ilgili olarak “Bazen kendilerine takılıyorum, ‘Siz kendinize muhafazakâr diyorsunuz ama muhafazakâr değilsiniz. Asıl muhafazakâr biziz, yıllar yılı değişmemek için direndik’ diye” ifadesini kullandı.

T24’ün sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, yarın seçim olacakmış gibi sandığa hazır olduklarını söylerken şu ifadeleri kullandı:

Çalışmalarımız her boyutta detaylı olarak sürüyor. Muhafazakâr dünya ile 30-35 kişilik gruplar halinde sürekli toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılar 3-3,5 saat kadar sürüyor. 30-35 kişi ile sınırlı tutmamızın sebebi katılımcıların bize kafalarındaki soruları sormaları, bizim cevap vermemiz. Tabii biz de onlara soruyoruz: Niye bize oy vermiyorsunuz?

Toplantılara bölgedeki esnaf ve kanaat önderlerinin katılıp çok memnun ayrıldıklarını bildiren CHP lideri, şunları söyledi:

 Bu çalışmaların bir mitingden çok daha etkili ve yararlı olduğunu düşünüyorum. Diyoruz ki 'Bizi muhafazakâr dünyanın kanaat önderleriyle buluşturun. CHP'yi rahatlıkla eleştirecekleri, niye oy vermediklerini anlatacakları toplantılar olsun.'

Saadet Partisi ve İYİ Parti ile yaptıkları ittifakın CHP’ye karşı ön yargıları önemli ölçüde kırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Muhafazakâr kesimlerle yaptığımız toplantılarda bazen kendilerine takılıyorum, 'Siz kendinize muhafazakâr diyorsunuz ama muhafazakâr değilsiniz. Asıl muhafazakâr biziz, yıllar yılı değişmemek için direndik.' 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU