Davos öncesi Thunberg’den dünya liderlerine mesaj: Henüz hiçbir şey görmediniz

İklim aktivisti Greta Thunberg, cuma günü Lozan’da gerçekleştirilen eylemde İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenecek zirve öncesi dünya liderlerine seslendi

İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, cuma günü yaklaşık 10 bin protestocunun katıldığı İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen eyleme katılarak dünya liderlerine seslendi. Reuters’ın aktardığına göre bir hafta sonra İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenecek Dünya Ekonomi Forumu öncesinde Thunberg liderlere, “henüz hiçbir şey görmediniz” diye seslendi. 

17 yaşındaki Thunberg konuşmasında, “Yeni bir yıla ve 10 yıla girdik. On yıl boyunca iklim değişikliğine dair gerçek bir adım atıldığına tanık olmadık ve bu değişmek zorunda” ifadelerine yer verdi.

Dünya liderlerine ve iktidarda olanlara, şu ana kadar hiçbir şey görmediklerini söylemek istiyorum. Sizi temin edebiliriz ki bu bizi son görüşünüz olmayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyleme katılan protestocular, “Geç ama çok değil” ve “Başka bir gezegen yok” yazılı pankartlar taşıdı. 

İklim değişikliği ve çevresel yıkım, küresel karar vericiler tarafından önemli tartışma başlıkları olarak görülüyor. 

The Local’ın aktardığına göre, eylemi organize eden Klimasterik Schweiz, Twitter’da yaptığı paylaşımda yürüyüşe 15 bin kişinin katıldığını söyledi. 

21-24 Ocak tarihlerinde düzenlenecek ve 50. yıldönümünü kutlayacak Dünya Ekonomi Forumu’na dünya liderleri, şirket yöneticileri, sivil toplum temsilcileri katılacak. 

 

Independent Türkçe, Reuters, The Local

DAHA FAZLA HABER OKU