Ünlü "Ay-Petri Kırım" tablosu Moskova'daki müzede, kameraların önünde çalındı

Rus ressam ressam İvanoviç Kuinci’nin çalınan tablosu yaklaşık bir milyon lira değerinde, tabloyu çalan yakalandı

Tretyakovskaya Galerisi’nden Rus ressam İvanoviç Kuinci’nin “Ay-Petri.Kırım” adlı tablosunun çalınma anı kameralara yansıdı

Rusya’nın başkenti Moskova’daki ünlü Tretyakovskaya Galerisi’nden Rus ressam İvanoviç Kuinci’nin “Ay-Petri.Kırım” adlı tablosunu çalan kişi yakalandı. Tablo, şüphelinin söylediği adreste bulundu.

Açıklamayı polis yaptı. Güvenlik kameralarından tespit edilen kişinin kısa süre sonra yakalandığı söylendi. Şüphelinin tabloyu yapımı süren bir binaya sakladığı belirtildi.  

Aralık 2018’de yakalanan 31 yaşındaki kişinin, mahkemesinin sürdüğü ve yurtdışına çıkış yasağının bulunduğu belirtildi. 

Hırsızlık, eserin St. Petersburg Rus Müzesi’nden sergilenmek üzere Tretyakovskaya Galerisi’ne götürüldükten sonra gerçekleşti.

Müze görevlisi sandılar

Tablo, Tretyakovskya Galerisi’nde ziyaretçilerin içeride olduğu sırada çalındı. Tablonun duvardan indirildiği ana tanık olanlar bunun bir hırsızlık değil, tabloyu indiren kişinin görevli olduğunu düşündeklerini söyledi.  

Birkaç dakika sonra ziyaretçilerin ortasında, kameraların karşısında tabloyu indiren kişinin hırsız olduğu ortaya çıktı. 

Yerel basın, Rus ressam Arkhip İvanoviç Kuinci’nin 1898-1908 yılları arasında tamamladığı “Ay-Petri.Kırım” adlı yağlı boya tablonun değerinin yaklaşık bir milyon lira civarında olduğunu duyurdu. 
 


Hırsızlık anı ve şüphelinin yakalanması kameralara yansıdı

Rus polisi, güvenlik kameralarına yansıyan hırsızlık anı ve hırsızın gözaltına alınma anlarına dair görüntüleri yayınladı. Görüntülerde hırsızın gösterdiği adreste, ünlü tablonun bulunma anı da bulunuyor.

Tretyakovka'da sekiz ay içinde ikinci hırsızlık olayı

Gerçekleşen soygun, Tretyakov Galerisi'nde son sekiz ayda gerçekleşen ikinci hırsızlık olayı. Geçtiğimiz mayıs ayında da Rus ressam İlya Repin'in, Çar Korkunç İvan'ın öldürdüğü oğluna sarılışını resmettiği ünlü tablosunun çerçevesini metal bir sopayla kırmış ve resme zarar vermişti. 

DAHA FAZLA HABER OKU