Alparslan Kuytul: 15 Temmuz’un derin ayağı da ortaya çıkarılmalı

Kuytul, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından “Bak FETÖ deriz ha sana” diyerek bazı kişilerin susturulduğunu iddia etti

Fotoğraf: YouTube / Alparslan Kuytul

Furkan Vakfı’nın Kurucu Genel Başkanı Alparslan Kuytul, siyasiler tarafından zaman zaman gündeme getirilen “FETÖ’nün siyasi ayağı” hakkında, “15 Temmuz’un derin ayağı da ortaya çıkarılsın” dedi.

Kuytul, 15 Temmuz’un derin ayağının, “Türkiye’deki İslami faaliyetlerin kökünü kurutma projesi” uyguladığını öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

YouTube kanalında yayınlanan bir videoda Kuytul, şunları söyledi:

Herkesi susturmak istiyorlar. “Kimse konuşmasın!” Neden? Çünkü bazı güçler var, hükümetin öfkesinden istifade ediyor, hükümeti daha da kışkırtıyor ve hükümet “vurun” diyor, onlar öldürüyor. İslam düşmanı güçler var. Bunların eline fırsat geçti. Belki de bunlar, bu fırsatı kendileri oluşturdular. 15 Temmuz’un perde arkasında bence onlar da var. Sürekli söylenen şey, “FETÖ’nün siyasî ayağı.” Ben, yeni bir şey söylüyorum: FETÖ’nün siyasî ayağını bin defa konuştular televizyonlarda; onu söylemeye gerek yok. FETÖ’nün siyasî ayağı da ortaya çıkarılabilir; ama ben, başka bir şey söylüyorum. 15 Temmuz’un derin ayağı var bir de. 15 Temmuz’un derin ayağı da ortaya çıkarılsın. O zaman göreceksiniz, 15 Temmuz’un perde arkasında bence din düşmanı güçler var. Onlar da yardım ettiler ve onlar, tuzağı hazırladılar ve o bahaneyle şimdi her türlü zulmü yapıyorlar. Alnı secdeye giden her Müslüman’ı, bir soruşturma açıyorlar, ellerinden geldiği kadar, tabii hepsini birden yapamıyorlar, kademe kademe yapıyorlar. Hep aynı bahaneyle istediklerini yapıyorlar. Adamı susturmak için, “Bak FETÖ deriz ha sana!” diyorlar, adamı susturuyorlar. Dediklerini ona yaptırtıyorlar ya da hapse atmak istediklerini “FETÖ” diyerek, bilmem ne diyerek hapse atıyorlar.

“Benim bu tür konuşmalarımdan da nefret ediyorlar. Neden?” diye soran Kuytul, “Çünkü onlar, büyük bir proje yapmışlar: Türkiye’deki İslami faaliyetlerin kökünü kurutma projesi. Yalnızca FETÖ, şu bu cemaat değil, tamamının, hatta Diyanet’in bile faaliyetlerini küçültme projesi. Kur’ân kurslarını bile azaltma projesi. İmam Hatipleri de ilahiyatları da azaltma projesi. Tüm İslâmî faaliyetleri azaltma, mümkünse bitirme, mümkün olmazsa küçültme projesi. Bunu yapabilmeleri için de herkesin susması lâzımdı” dedi.

Bir korku ortamı meydana getirildiğini iddia eden Kuytul, “Herkes susuyor ve bunlar, projeyi rahat rahat yürütüyor. Bu tür konuşmalarla, projeyi rahat rahat yürütmeleri, kısmen de olsa engelleniyor. O yüzden nefret ediyorlar benden. “Biz istediğimiz kadar vuracağız; senin gibilerin bu gibi konuşmaları yüzünden istediğimiz kadar darbe vuramıyoruz” diyorlar” ifadelerini kullandı.

“Darbeciler cezalandırılmalı”

Kendisinin mağdurları savunduğunu ifade eden Kuytul, “Darbe, elbette ki suçtur. Darbecilerin elbette cezası verilmeli. Ben, onlardan bahsetmiyorum. Selâm veren adama ceza kesiyorsunuz. Eğer şu, şu, şu insanlar suçluysa, AKP’nin içindeki milyonlarca insan suçlu. Niye onlara dokunmuyorsunuz?” diye konuştu.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU