Kahta Belediye Başkanı Turanlı: Parti değiştirmem ya da istifa etmem söz konusu değil

Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Saadet Partili Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, belediye meclisinde “kamu yararı” kararı alınmayıp belediye taşınmazlarının icra yoluyla satılmasına yönelik kararı eleştirdi. “Çalıştırmayacaklarsa görevden alsınlar” dedi

Fotoğraf: Twitter

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den Saadet Partisi’ne geçen Adıyaman’ın Kahta Belediyesi'nde önceki dönemden birikmiş borç tutarı 150 milyon TL’ye ulaştı. 

Bunun üzerine Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, belediye meclisi toplantısında “kamu yararı" kararı alınmasını gündeme getirdi.

Ancak teklif, AK Parti'li belediye meclis üyelerinin oy çokluğuyla reddedildi.

Independent Türkçe'nin ulaştığı Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı, bu durumun belediye taşınmazlarının icra yoluyla ederinin altında fiyatla satılıp belediyenin zarar etmesine neden olacağını belirtti.

"Zararı olan Kahta halkıdır, gerçek fiyatların altına belediye taşınmazlarının satılması yanlış bir karardır" diyen Turanlı, belediyenin önceki dönemden birikmiş 150 milyon TL’lik borcunun bulunduğunu belirtti.

Turanlı, bu borcun 130 milyon TL’sinin İller Bankası kesintisiyle alındığını, bütçenin aşıldığı zaman protokole bağlanmış borcun bulunduğunu, 15 milyon TL’sinin Sosyal Güvenlik Kurumu’na, 5 milyon TL’sinin de iç piyasaya olduğunu söyledi.

"Bu dönemde ne hikmetse AK Partili Belediye Meclisi üyeleri arkadaşlar ..."

Kahta Belediye Başkanı Turanlı, her yıl alınan “kamu yararı” kararının bu dönem kasıtlı olarak alınmadığını ileri sürdü:

Bizim itirazımız şu, belediye her yıl toplanır ve ‘kamu yararı’ kararı alır. Bunun altındaki sebep, belediyenin taşınmazlarına icra konulsa da satışının yapılamamasıdır. Bu dönemde ne hikmetse AK Partili Belediye Meclisi üyeleri arkadaşlar çoğunluk olduklarından bu kararı kaldırdılar. Dolayısıyla bunun kaldırılmasıyla birlikte belediyeye ait taşınmazların satış yolu açılmış oldu. Eğer biri cezalandırılması gerekiyorsa beni görevden almalarını ama hizmetlerin devam etmesini istiyorum. İlçedeki hizmetler devam etsin. Temel bey (Karamollaoğlu) de bu konulara değindi. Partilere değil, millete yapılması gereken hizmetin yolunu açmalı.

“Tarihte ilk kez neden şimdi bu karar alındı?”

“Yapılanları tasvip etmiyorum ve doğru bulmuyorum” diyen Turanlı, “Tarihte ilk kez bu dönem böyle bir karar alındı. Neden şimdi? 2009-2014 döneminde AK Parti’den belediye başkanıydım. Kamu yararı kararı gözetiliyordu. Ne oldu da şimdi bu duruma gelindi?” diye sordu.

“Kahta halkına ceza vermeyin, beni günah keçisi yapın”

Yusuf Turanlı, “Yeter ki ilçem hizmet almaya devam etsin. Kahta halkına ceza vermeyin, beni günah keçisi yapın. Halk bizi hizmet yapmamız için seçti. Birilerine özel hizmet yapmamız için değil, onlara hizmet yapmamız için seçti” ifadelerini kullandı.

“İstifa etmeyi düşünmüyorum”

İstifa etmeyi ya da parti değiştirmeyi düşünmediğini belirten Turanlı, sözlerini şöyle sürdürdü: 

4 yıl sonra görevimi onurlu ve itibarlı şekilde bırakmak isterdim ama şimdi görevden alarak da bıraktırabilirler. Halkıma sorumluluğum var, görevimin başındayım. Yaşananları KAhta halkı da hoş karşılamaz. 80 bin nüfuslu, hizmete susamış bir ilçe burası, halkın beklentisi hizmet yapmamız. Parti değiştirmem ya da istifa etmem söz konusu değil ama beni görevden alabilirler. Çalıştırmayacaklarsa görevden alsınlar.

"Siyasi çekişmelerin, siyaset adı altında halka zarar vermeye kimsenin hakkı yok"

Belediyenin mallarının icra yoluyla satılacağını belirten Turanlı, "Halkıma hizmet edemedikten sonra belediye başkanlığı yapmamın anlamı yok. 'Seçilmişlik' kimliğimizi bırakıp, 'halka hizmet' kimliğimizi ön planda tutmalıyız. Siyasi çekişmelerin, siyaset adı altında halka zarar vermeye kimsenin hakkı yok. 

Yusuf Turanlı, konuşmasını "Bağımsızlığımı ilk günden ifade etmiştim, benim rozetim Türkiye Cumhuriyeti'nin rozeti ve halka hizmet rozetidir" sözleriyle tamamladı.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU