Barcelona'nın yeni teknik direktörü Setien: Dün köyümde ineklerle dolaşıyordum bugün dünyanın en iyi futbolcularını çalıştırıyorum

Barcelona Teknik Direktörü Quique Setien, "Büyük bir enerjiyle buraya geldim. Barcelona'nın ne olduğunu biliyorum. Kulübün, tüm kupaları kazanmaktan başka bir görüşü yok" dedi

Josep Maria Bartomeu - Quique Setien - Eric Abidal / Fotoğraf: Reuters

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona, teknik direktör Ernesto Valverde'nin yerine göreve getirdiği Quique Setien'i basına tanıttı.

Nou Camp Stadı'nda, 30 Haziran 2022'ye kadar geçerli olan yeni sözleşmesine imza attıktan sonra gazetecilerin karşısına çıkan Setien, "Dün köyümde ineklerle dolaşıyordum bugün dünyanın en iyi futbolcularını çalıştırıyorum" dedi.

"Rüyamda bile burada olmayı hayal edemezdim. Çok özel bir şey" diyen 61 yaşındaki İspanyol teknik adam, şöyle konuştu: 

Hedefim mücadele ettiğimiz tüm kupaları kazanmak ve bunu güzel futbol oynayarak yapmak. Büyük bir enerjiyle buraya geldim. Barcelona'nın ne olduğunu biliyorum. Kulübün, tüm kupaları kazanmaktan başka bir görüşü yok.

Barcelona'nın kaptanı Lionel Messi için "özel biri" değerlendirmesinde bulunan Setien, Arjantinli futbolcunun dışında kadroda yer alan diğer futbolcuların da "olağanüstü yeteneklere sahip olduklarını" vurguladı.

Quique Setien, Real Betis, Las Palmas, Racing Santander kulüplerinin yanı sıra Ekvator Ginesi Milli Takımı'nı çalıştırdı.

61 yaşındaki Setien, Barcelona'nın başında ilk resmi maçına, 19 Ocakta Nou Camp Stadı'nda oynayacakları Granada karşılaşmasında çıkacak.

Mevcut durumda La Liga'da averajla Real Madrid'in önünde lider olan Barcelona, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda İtalya'nın Napoli takımı ile eşleşti. Barcelona ayrıca Kral Kupası son 36 turunda da 3. lig takımlarından İbiza'ya karşı oynayacak.

Barcelona'da 2,5 sezon geçiren ve 4 kupa (2 lig şampiyonluğu, 1 İspanya Süper Kupası ve 1 Kral Kupası) kazandıran Valverde, İspanya Süper Kupası yarı finalinde Atletico Madrid'e 3-2 yenilmelerinin ardından görevden alınmıştı.

 

Bartomeu - Reuters.jpg
Josep Maria Bartomeu / Fotoğraf: Reuters

 

Bartomeu: Değişiklik yapma zamanı gelmişti

Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu da "Valverde'nin ayrılışının başka bir şekilde olmasını arzulardım ama şimdi değişiklik yapma zamanı gelmişti" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kulüp olarak teknik direktörlük için temasa geçtiği Xavi Hernandez ve Ronald Koeman'ın isimlerinin basına sızmasından rahatsız olduklarını kaydeden Bartomeu, "Farklı teknik direktörlerle uzun zamandır konuşuyoruz. Valverde için sürpriz değil çünkü gelecek için başka teknik direktörlerle konuştuğumuzu biliyordu" açıklamasında bulundu.

Bartomeu, "Sezonun yarısındayız ve yeni bir ivme kazanmak gerekiyordu. Lig, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanmaya adayız" şeklinde konuştu.

Bu arada basın toplantısına katılan Barcelona Sportif Direktörü Eric Abidal da İspanyol basınının Xavi Hernandez ile ilgili ısrarlı sorularını şöyle yanıtladı: 

Her teknik direktör tek ve kendi görüşü var. Quique Setien burada çünkü futbola bakışı ve gelecek vizyonu hoşumuza gidiyor. Ona ve ekibine güvenimiz tam. Konuştuğumuz diğer teknik direktörlere de büyük saygımız var ama bizim teknik direktörümüz Quique Setien.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU