Erdoğan: Çok yakında bilinçli şekilde bırakılan DEAŞ artıklarını temizleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Fırat'ın doğusunu huzura ve emniyete kavuşturacağız" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kızılay ile Kızılhaç'ın işbirliği toplantısında konuştu. Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha Fırat'ın doğusuna operasyonun çok yakında yapılacağını söyledi. "Türkiye olarak hem bilinçli şekilde bırakılan DEAŞ artıklarını hem de ülkemize karşı eğitilen DEAŞ'lıları temizleyeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı operasyon konusunda Amerika ve Rusya başta olmak üzere sahada askeri varlığı olan güçlerle temasların sürdüğünü belirtti. İstişarelerin olumlu geçtiğini ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

Diplomatik çabalarımızı devam ettirirken aynı zamanda da bir sonraki adım için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu süreçte amacımız, kendi milli güvenliğimizi özellikle güçlendirmenin yanında Suriye'nin toprak bütünlüğünü garantiye almaktır.

Yaklaşık 4 milyon Suriyeli sığınmacınını kendi ülkelerine dönebilecekleri güvenli bölgeler oluşturmayı hedefliyoruz. 

Türkiye sadece terör örgütlerinin kökünün kurutulması için değil, aynı zamanda çatışmaların sebep olduğu insani krizlerin etkilerinin hafifletilmesi için de büyük gayret sarf ediyor.

Suriye'deki savaştan kaçan milyonlara hiç düşünmeden kapımızı açtık. Bu Hristiyan mıdır, Ezidi midir demedik.

Yurtlarını terk etmek zorunda kalan bu insanlara sözde insan hakları havarisi ülkeler gibi vebalı muamelesi yapmadık.

Şimdiye kadar yaklaşık 4 milyonu Suriyeli olmak üzere bütün mültecilere BM hesaplamalarına göre 35 milyar dolar kaynak aktardık.

AB söz verdiği halde sözünü yerine getirmedi. BM Mülteciler Komiserliği ise maalesef sembolik rakamlarla destek veriyor. Ve bunlar bizim bütçemize girmiyor.

Bugün Türkiye milli gelire oranla dünyanın en fazla yardım yapan ülkedir.

Mülteci botlarını şişlemekten bahseden, Akdeniz'i büyük bir mülteci mezarlığına çeviren bir vicdansızlıkla karşı karşıyayız.

Açık ve net söylüyorum, bugün dünyamızda yaşanan birçok sorunun temelinde maddi imkan kıtlığı değil, merhamet ve empati eksikliği vardır.

 

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU