ABD Başkanı Trump, İran'daki rejim karşıtı protestoları destekledi ve mesajını Farsça verdi

Ukrayna hava yollarına ait yolcu uçağının düşürüldüğünün açıklamasını ardından İran’da başlayan protesto gösterilerini ABD Başkanı Trump destekledi. Trump, destek mesajlarını Farsça olarak yayınladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabında Farsça paylaşımda bulunarak İran'daki gösterilere destek verdi / Fotoğraf: AA 

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) ile İran arasındaki gerginlik devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik açıklamalarını sosyal paylaşım hesaplarında sürdürüyor. 

Son olarak Ukrayna hava yollarına ait yolcu uçağının düşürüldüğünün açıklamasını ardından İran’da başlayan protesto gösterilerini ABD Başkanı Trump destekledi.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Farsça paylaşımda bulunan Trump, göstericilere "Benim yönetimim sizinle birlikte olmaya devam edecek" dedi. 

Trump, protestoculara seslenerek, "İran'ın cesur ve acı çeken halkına: Başkanlığımın başından beri yanınızda durdum ve benim yönetimim sizinle birlikte olmaya devam edecek. Protestolarınızı yakından takip ediyoruz ve cesaretinizden ilham alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 

 

Mesajını Farsça verdi

Attığı ikinci twitte, İran hükümetinin, protestolar için insan hakları gruplarına izin vermesi gerektiğini belirten ABD Başkanı, "İran hükümeti, İran halkının devam eden protestoları ile ilgili insan hakları gruplarına, gerçekleri izlemeleri ve raporlamaları için izin vermelidir" değerlendirmesini yaptı.

"Barışçıl protestocuların katledildiği" başka bir olay veya internetin kapatılmasının söz konusu olmaması gerektiğini vurgulayan Trump, "Dünya izliyor" uyarısında bulundu.   

Trump, daha sonra her iki mesajın Farsçasını da paylaştı.
 

Indedent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU