İstanbul'da 4.7'lik deprem

İstanbul'da açıklarında bir deprem meydana geldi, sarsıntı çevre illerde de hissedildi

İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünün 4.7, derinliğinin ise 7.09 km olduğunu açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı depremin Marmara Denizi açıklarında meydana geldiğini ifade etti.

AFAD'ın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

"Farklı fay segmentlerinde meydana geldi"

AFAD'dan, Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki deprem ile bu sabah Şarköy yakınlarında oluşan depremlerin farklı fay segmentleri üzerinde meydana geldiği açıklanarak, "Gelişmeler takip edilmektedir" denildi.

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi: Depremin büyüklüğü 4.5

Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi Silivri açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü için 4.5 açıklaması yaptı.

Kandilli: Depremin büyüklüğü 4.8

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem ve Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 4.8 olarak revize etti.

İmamoğlu: İstanbul'umuza geçmiş olsun

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu depremle ilgili olarak Twitter'dan bir açıklama yaptı.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Marmara Denizi Silivri Açıklarında 16 km derinlikte, 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası AKOM koordinasyonunda tüm ekiplerimiz görev başında, şu ana kadar ekiplerimize iletilen olumsuz bir durum söz konusu değil. İstanbul’umuza geçmiş olsun.

 

İmamoğlu, Twitter'daki açıklamasının yanı sıra, AKOM'da da basın mensuplarına açıklama yaptı. 

Açıklamasına, “Geçmiş olsun tekrar İstanbul’umuza” sözleriyle başlayan İmamoğlu, şunları söyledi: 

Oradaki ilçelerimizi; hem Silivri hem Büyükçekmece hem de Avcılar belediye başkanlarımızı aradım. Herhangi bir ihbar veya tespit edilmiş hiçbir şey yok. Aynı zamanda bizim de sistemdeki hasarla ilgili haritamıza baktığımızda hiçbir unsur yok. Dolayısıyla İstanbul’umuzun, hayatımızın en gerçekçi konularından birisini tekrar yaşamış olduk. Deprem konusu, hafızamızdan zaten çıkmaması gereken ve hiçbir şekilde başka bir konuyu İstanbul’un gündemine öncelemeden bu konuyu çözmemiz gerektiğini hepimiz söylüyoruz. Umarım eylem birliği yapar, insanların zihninden bu tereddüdü ortadan kaldıracak işlemleri hayata geçiririz. İnşallah İstanbul’daki yüz binlerce insanın hayatını tehdit eden bu kavramı, tümüyle ortadan kaldırırız. Dileğim bu; çalışmalarımız bu yönde. Türkiye’nin bütün kurumlarının bu yönde adım atması, sadece İstanbul değil, Türkiye’nin geleceği açısından çok mühimdir. Hepimize geçmiş olsun.

İmamoğlu, “Hiçbir yerde hasar yok demek şu an için mümkün mü” sorusuna, “Evet. Şu anda hem ilçe belediye başkanlarımız hem de bizim bütün kapsayıcı bilgi ağımızdan bize hiçbir hasar ve hiçbir vatandaşımızla ilgili ihbar ulaşmamıştır” yanıtını verdi. 

İstanbul Valisi: Bilgi vermeye devam edeceğim

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya depreme dair, "Bilgi vermeye devam edeceğim" şeklinde bir tweet attı. 

Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle: 

Yerlikaya, Marmara Denizi'ndeki deprem sonrası şu ana kadar (TSİ. 17.23) acil durum hatlarına herhangi bir çağrının gelmediğini bildirdi.

İstanbul Valiliği'nden 17.50'de yapılan açıklamada, "Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 112 Acil Çağrı Merkezi, 110 İtfaiye ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrası şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir" denildi.

Valilikten yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığımızdan alınan bilgilere göre bugün saat 16.37'de Marmara Denizi Silivri açıklarında 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Meydana gelen deprem sonrasında Valiliğimiz koordinasyonunda AFAD’a bağlı 26 çalışma grubumuzun bütün yetkilileri AFAD Hasdal Merkezimizde acil bir şekilde toplanmış ve değerlendirmelerde bulunmuştur.

Başta AFAD Koordinasyon Merkezimiz olmak üzere 155 Polis İmdat, 156 Jandarma, 112 Acil Çağrı Merkezi, 110 İtfaiye ve diğer çağrı merkezlerimize deprem sonrası şu ana kadar depremle ilgili herhangi bir çağrı gelmemiştir.

Merkezimize ihbar hatlarından gelen herhangi bir can, yaralama ve mal kaybı ihbarında bulunulmamıştır.

Bütün birimlerimiz depremin ilimizdeki etkilerini yakından takip etmektedir.

İstanbulumuza geçmiş olsun.

"Silivri'nin artçısı gibi duruyor"

Habertürk'e konuşan Prof. Dr. Şerif Barış depreme ilişkin olarak, "Daha önceki 5.8'lik Silivri depreminin artçısı gibi duruyor" değerlendirmesi yaptı.

Kurum: Gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, tüm birimlerle gelişmeleri yakından takip ettiklerini açıkladı.

Kurum şunları kaydetti:

Marmara Denizi'nde Silivri açıklarında meydana gelen 4,7 büyüklüğündeki depremden dolayı tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İstanbul'da tüm birimlerimizle gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

İBB: İmamoğlu süreci AKOM'da izleyip yönetecek

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'nun yaşanan deprem sonrasındaki süreci AKOM’da izleyip yöneteceğini bildirdi.

Ongun, "Şu ana kadar olumsuz bir durum ekiplerimize iletilmemiştir. İstanbul’a geçmiş olsun" dedi. 

Sağlık Bakanı: Ekiplerimiz acil durumlar için hazır haldedir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hepimiz için en büyük teselli herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır" diyerek Twitter'dan şu mesajı paylaştı:

9 saatte 35 deprem meydana geldi

4.7'lik depremin öncesinde Marmara Denizi'nde 9 saatte büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem kaydedildi.

AFAD'ın verilerine göre, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında 1,6 büyüklüğündeki ilk deprem, saat 06.28'de meydana geldi.

Bu depremin ardından saat 15.26'ya kadar Şarköy ile Marmaraereğlisi ve Süleymanpaşa açıklarında, büyüklükleri 1,1 ile 3 arasında değişen 35 deprem daha kaydedildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU