'Belediyelerin sorunlarına çözüm için kurulan WhatsApp grubu kurulduğuyla kaldı'

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Taleplerimize cevap da almıyoruz. İhaleye girip satın alıyoruz ve hala bu onaylanmıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil” dedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer / Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen büyükşehir belediye başkanları toplantısında alınan karar doğrultusunda ‘başkanlar WhatsApp grubu’ oluşturulmuştu.

Belediyelerin sorunlarına çözüm için kurulan o grupla ilgili açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Maalesef kurulduğuyla kaldı" dedi.

Habertürk’te yayınlanan programın konuğu olan Soyer, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“İzmir’in çok sorunu var”

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

O gün toplantıya büyük bir umut ve heyecanla gittiklerini kaydeden Soyer, “Bütün bakanlar karşımızdaydı. Tek tek belediye başkanları hangi bakandan ne talebi varsa konuşma fırsatı bulduk. Heyecan verici bir buluşma oldu. İzmir’in çok sorunu var. Bunlardan bir tanesi elektrik fabrikasıydı. Bu bir endüstriyel miras, kültür mirası. Çok metruk, dökülüyor. Özelleştirme İdaresi bu binayı ihaleye çıkardı. Göreve geldiğimden bir hafta sonraydı ihale tarihi. İhaleye katıldık 35 milyon lira bedelle ihale bize kaldı” ifadelerini kullandı.

“Taleplerimize cevap alamıyoruz”

Binayı aslına uygun restore edebileceklerini ve o gün durumu Cumhurbaşkanı’na arz ettiklerini ifade eden Soyer, devamında şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Hazine Bakanımıza ‘ne yaptınız, durum nedir’ dedi. Bakanımız ilgileneceğini söyledi. Ne yazık ki onunla ilgili bir adım atılmadı henüz. Üzücü olan yanı orada konuşulanların gereklerinin yapılmasına dair hiçbir şey olmadı. Taleplerimize cevap da almıyoruz. İhaleye girip satın alıyoruz ve fakat hala bu onaylanmıyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesiyle bu noktada. Böyle bir ihale neden sayın Cumhurbaşkanının onayına tabi olsun ki.”

Avrupa Yatırım ve Kalkınma Bankası’ndan 80 milyon Euro kredi aldıklarını ve Fransız Kalkınma Ajansı ile anlaşma yaptıklarını kaydeden Soyer, Türkiye içinde düşük faizle kredi bulamadıklarını sözlerine ekledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU