Morales’in partisi, seçim kampanyasını Arjantin’den başlatıyor

Bolivya’nın Sosyalizm Hareketi (MAS) partisi seçim kampanyasına 22 Ocak’ta başlayacağını duyurdu

Evo Morales, devlet başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurduktan sonra, önce Meksika'ya ardından da Arjantin'e siyasi sığınmacı olarak geçmişti (Reuters)

Bolivya’da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri için seçim kampanyası maratonu 22 Ocak’ta başlayacak. TeleSur’un haberine göre Bolivya’nın eski devlet başkanı Evo Morales’in partisi Sosyalizm Hareketi (MAS) seçim kampanyasına Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te başlayacak. 22 Ocak’ta gerçekleşmesi beklenen etkinliğe Morales’in 15 bin kişinin katılacağını beklediği aktarıldı. 

Morales, etkinliği Isla Maciel’e gerçekleştirdiği ziyaret sırasında duyurdu. Morales ziyareti sırasında orada yaşayan dini yetkililerle ve Bolivyalı görevlilerle bir araya geldi. Morales ayrıca, MAS’ın kampanyasına katılmaları için Arjantinli işçi sendikalarını da davet etti. 

 

 

MAS’ın seçim stratejisini açıklayacağı etkinliğe Spanish Sporting Club stadyumunun ev sahipliği yapacağı belirtildi. Daha önce Bolivya Yüksek Seçim Mahkemesi üyelerinden Oscar Hassenteufel, devlet başkanlığı ve genel seçimin 3 Mayıs 2020’de gerçekleştirileceğini açıklamıştı. 

TeleSur’un aktardığına göre, ülkeyi terk ederek Arjantin’e siyasi sığınmacı olarak gitmesinin ardından Morales seçim stratejisinin belirlenmesi için onlarca MAS yöneticisiyle bir araya geldi. Partinin ve Morales’in kentli orta sınıfların desteğini yeteri kadar alamayacağını düşünmesi üzerine Morales’in başkan adayı olarak gösterilmeyeceği belirtilmişti.

Morales, “Şiddetle intikam almayacağız, fakat gelecek seçimlerde vicdanımızı halkın oyuyla iyileştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU