Tunus'tan Libya açıklaması: Türkiye'nin topraklarımızı kullanmasına izin veremeyiz

Libya’ya asker gönderen Türkiye’nin Tunus’u üs olarak kullanıp kullanamayacağı sorusuna yanıt veren Tunus Cumhurbaşkanı Said’in danışmanı Neyfer, "Tunus toprakları pazarlığa açık değildir" dedi

Erdoğan 25 Aralık'ta Tunus'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek Tunuslu mevkidaşı Kays Said'le bir araya gelmişti / Fotoğraf: AA

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said’in İletişim Danışmanı Reşide Neyfer, ülkesinin Libya’ya herhangi bir dış müdahaleye karşı olduğunu söyledi.

Tunus’ta yayın yapan Mozaique radyosuna konuşan Neyfer, "Tunus’un bu konudaki duruşu başından beri böyleydi ve değişmeyecek" sözlerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sunucunun "Türkiye’nin Libya müdahalesi için Tunus’u üs olarak kullanması mümkün mü?" sorusuna verdiği yanıtta, "Tunus buna izin veremez" dedi.

Neyfer, "Cumhurbaşkanı Kays Said’in Tunus’a ziyareti sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı’na bu konudaki cevabı açıktı" açıklamasında bulundu.

Neyfer, Tunus topraklarının pazarlığa açık olmadığını vurguladı.

Erdoğan "Tunus’un katkıları olacağı inancındayım" demişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 25 Aralık’ta Tunus’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirerek burada Tunuslu mevkidaşı Kays Said’le bir araya gelmiş, ikili görüşmede Libya konusu ele alınmıştı.

Cumhurbaşkanı, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında  "Libya'da istikrarın sağlanması yönündeki çabalara, Tunus'un çok değerli ve yapıcı katkıları olacağı inancındayım" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, pazar günü CNN Türk’teki söyleşisinde Libya'daki uluslararası tanınmış hükümetin talebi üzerine Türk askerinin Libya'ya intikal etmeye başladığını söylemişti.

Erdoğan, "Orada bir harekat merkezi, bu harekat merkezinde de bizim bir korgeneralimiz bulunacak. Oradaki bu süreci onlar yönetecekler. Şu anda zaten peyderpey gidiyorlar" demişti.

Türk askerinin bir yıl süreyle Libya’ya gönderilmesine izin veren tezkere 2 Ocak’ta TBMM Genel Kurulu’nda oy çokluğuyla kabul edilmişti.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU