Alparslan Kuytul savcılığın itirazı üzerine tekrar tutuklandı

Adana'da, Furkan Vakfı davasında yaklaşık bir yıllık tutukluluğun ardından tahliye edilen Alparslan Kuytul ve Ali Alagöz, savcılığın itirazı üzerine yeniden tutuklandı

Alparslan Kuytul'un tahliye sevinci kısa sürdü, aynı gün tekrar tutuklandı

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada tutuklu sanıklar Alparslan Kuytul, Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

Duruşma savcısı tahliye kararına Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde itiraz etti. Mahkeme, Kuytul ve Alagöz'ün tekrar tutuklanmasına karar verdi.

Alparslan Kuytul dün cezaevinden tahliyesinin ardından destekçileri tarafından karşılanmış, ilk açıklamasında “Benim dosyam suç dosyası değil sus dosyasıydı. Bunu hakimler de gördü ki ilk celsede tahliye kararı verdiler”  demişti.

Altı ayrı suçlamadan 3-21 yıl hapis isteniyor

Kuytul, tekrar tutuklanmadan önce evinin önünde toplanan destekçilerine balkondan şu konuşmayı yapmıştı:

"Mısır'daki darbeye karşı geldiniz takdir ettim, daha birçok meselede takdir ettim. İmam Hatiplere kat sayı zulmünü kaldırdınız takdir ettim. Kamuda başörtüsünü halletiniz takdir ettim. Güzel şey yaparsanız takdir ediyorum. Yanlışa da yanlış diyorum. Hayır, yanlışımıza yanlış deme. Ya, hatasız olan Allah ve peygamberidir. Hepimiz hata yaparız. Hocalar doğruyu konuşmayacak da kim konuşacak? Ama alışmışlar yalnız namazı, abdesti anlatan hocalara. Onlar benim gibi hoca istemiyor. Allah onların eliyle akladı bizi. Devletin istihbarat raporları varmış, bizim de haberimiz yok. Yani ben hayatımda teröre destek vermedim, teröre destek verecek insan mıyım ben? Benim ömrüm Kur’an’ı anlatmakla geçti. Benim konuşmalarıma siz şahitsiniz, terör haramdır demedim mi ben? Bu nasıl bir dava, böyle dava mı olur?"

3 yıldan 21 yıla kadar hapisleri istenen Alparslan Kuytul ve 44 sanık ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, özel belgede sahtecilik, dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek"le suçlanıyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU