Selvi: Belediye başkanları ile oluşturulan WhatsApp grubunun ‘Merhaba’dan öteye geçmediği biliniyor

Erdoğan’ın başkanlığında 11 Eylül'de ilk kez yapılan büyükşehir belediye başkanları toplantısında "WhatsApp" grubu kurulması yönünde bir karar alınmıştı

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme sonrası büyükşehir belediye başkanları ile oluşturulan WhatsApp grubuna dair bir yazı kaleme aldı.

Selvi, “WhatsApp grubunun, ‘merhaba’ ve ‘Hayırlı olsun’dan öteye geçmediği biliniyor ama büyükşehir yasasıyla ilgili ciddi bir çalışma yürütülüyor” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 11 Eylül'de ilk kez yapılan büyükşehir belediye başkanları toplantısında "WhatsApp" grubu kurulması yönünde bir karar alınmıştı.

Grubun kurulduğunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş açıklamıştı.

Selvi: Merhabadan öteye geçmedi

“Erdoğan, yerel seçimlerin ardından büyükşehir belediye başkanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplamıştı” hatırlatması yapan Selvi, Hürriyet’teki yazısında şunları kaydetti:

WhatsApp grubunun, “merhaba” ve “Hayırlı olsun”dan öteye geçmediği biliniyor ama büyükşehir yasasıyla ilgili ciddi bir çalışma yürütülüyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, belediye başkanlarından büyükşehir yasasıyla ilgili önerilerini yazılı olarak bildirmelerini istemiş. Başkanların ilettiği görüşler bir havuzda toplanmış ve Fuat Oktay başkanlığında bir çalışma yapılmış. İmar mevzuatında belediye meclisinin yetkisi artırılırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın denetim ve kontrol fonksiyonunun güçlendirilmesi, ilçe belediyelerinin merkez ve taşra olarak ayrılması, ayrı bir bütçe oluşturularak cenaze, zabıta, çöp toplama, ilaçlama gibi hizmetlerin taşra belediyelerine bırakılmasının üzerinde duruluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da görüşü alındıktan sonra düşünülen değişiklikler toplantıda başkanların görüşüne sunulacak.

 

Hurriyet 

DAHA FAZLA HABER OKU