Bolton, azil oturumunda ifade vermeye hazır olduğunu duyurdu

Bolton: Elimden geldiği kadarıyla bazı ciddi meselelerin çözümüne katkı sağlamalıyım

Fotoğraf: Reuters

Aralık sonunda Temsilciler Meclisi'nde tamamlanan ancak henüz Senato'ya gönderilmeyen azil dosyasına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

ABD kamuoyunda, azil sürecinde tartışmaların odağındaki isimlerden birisi olan Beyaz Saray'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Senatoda'ki yargılama sürecinde yer alıp almayacağına açıklık getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görev yaptığı dönemde Trump'a en yakın isimlerden biri olan Bolton, Temsilciler Meclisi'nin üzerine düşen anayasal görevi yaptığını, şimdi sıranın Senato'da olduğunu vurguladı.

Halen yanıtlanmayan bazı sorular bulunduğunu kaydeden Bolton, kendisinin anlatacakları olduğunu ima etti.

Bolton, yazılı açıklamasında "Elimden geldiği kadarıyla bazı ciddi meselelerin çözümüne katkı sağlamalıyım. Dolayısıyla eğer Senato ifade çağrısı yaparsa, gidip ifade vermeye hazırım." değerlendirmesini yaptı.

Ukrayna kriziyle ilgili olarak görüşleri kamuoyunda merak edilen Bolton için Demokratlar daha önce de ifade çağrısı yapmış, ancak Bolton bu çağrılara yanıt vermemişti.

Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisindeki oturumlarda ifade vermeye yanaşmayan Bolton'ın, Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'da ifade vermeye hazır olması, Trump'ın elini güçlendirebilecek bir unsur olarak değerlendiriliyor.

Bolton, 10 Eylül 2019'da Beyaz Saray'daki görevinden ayrılmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU