Adres kısmına, ‘Köyün girişinden direkt gel, hiç sapma, orada cami var, sola dön’ yazılan kargo alıcısına ulaştı: Bulabilecek mi diye merak ettim

Adres kısmını yazan kişinin 13 yaşındaki bir çocuk olduğu ortaya çıktı

Fotoğraf: İHA

Denizli’nin Buldan ilçesinde PTT’ye gelen ve adres kısmında yazan ‘Köyün girişinden direkt gel, hiç sapma, orada cami var’ yazısı ile gündeme gelen kargo, 13 yaşındaki sahibine teslim edildi.

Kargonun sahibi Süleyman Semizoğlu adresi, kargo görevlilerini denemek için yazdığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ankara Sincan’dan bir yayınevi tarafından alıcı Süleyman Semizoğlu’na içerisinde kitaplar olan bir kargo gönderildi.

Kargonun alıcı adres kısmını inceleyen görevliler adres olarak “Köyün girişinden direk gel, hiç sapma, orada cami var, oradan sola dön, direk gel, hiç sapma, son mahalleye gelene kadar gel, ikiye yol ayrılır, sağ sol var” yazısını gördü.

İlk olarak göndericiye iade edildiği ifade edilen kargoyu PTT görevlilerinin alıcısına teslim ettiği ifade edildi.

AW901036_01.jpg
13 yaşındaki Süleyman Semizoğlu kargosunu teslim aldı. Fotoğraf: İHA​​​​​​​


Olayın ardından PTT’den de bir yazılı açıklama geldi:

En yaygın iş yeri ağı ile ülkemizin dört bir yanına özveri ile hizmet götüren PTT’nin, gönderileri her şartta teslim etmesi memnuniyetle karşılandı. Hiçbir mahalle, cadde veya sokak ismi olmamasına rağmen kargo paketi PTT postacıları tarafından teslim edildi. Her zaman büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan, hiçbir zor şarttan etkilenmeden gönderileri alıcılarına ulaştıran PTT görevlileri, gülümseten teslimat sonrasında bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

“Bu adresi PTT böyle bulabilecek mi diye merak ettim”

Kargonun teslim edilmesinin ardından PTT Buldan Şube Müdürü Tahsin Çokal, 13 yaşındaki Süleyman Semizoğlu’nu ziyaret etti.

Çokal’ın “Neden böyle bir adres yazdın?” sorusuna Semizoğlu, “Bu adresi PTT böyle bulabilecek mi? diye merak ettim o yüzden yazdım. Onlarda bulmuş, bravo PTT’ye” yanıtı verdi.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU