Almanya’da ‘PKK’nın üst düzey yöneticisi’ tutuklandı

Almanya'da yasaklı örgütler arasında bulunan PKK üyesi olduğu şüphesiyle Frankfurt'ta bir Türk vatandaşı polis tarafından tutuklandı

Fotoğraf: AA

Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Federal Yargıtay'ın hakkında tutuklama kararı çıkarttığı Türk vatandaşı Gökmen Ç.'nin Frankfurt Havalimanı tren istasyonunda yakalanarak tutuklandığı belirtildi.

Açıklamada, Gökmen Ç'nin PKK üyesi olmakla suçlandığı ifade edildi.

Zanlının 2018'in Nisan ayından 2019'un Haziran ayına kadar PKK kadrosunda bulunduğu aktarılan açıklamada, Gökmen Ç'nin Frankfurt, Mainz ve Gissen bölgelerini içeren sözde Hessen eyalet sorumlusu ve Darmstadt, Mannheim ve Saarbrücken bölgelerini içeren sözde Saarland eyalet sorumlusu olarak görev yaptığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, zanlının bölge sorumlusu olarak "alan sorumlusu" olan kişilere "talimatlar" verdiği, onlarla "iletişimi" sağladığı, propaganda etkinlikleri ve toplantılar düzenlenmesine katkı sağladığı, örgüt için "para toplanması" için gereken faaliyetleri koordine ettiği kaydedildi.

PKK, Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri listesinde yer alıyor ve 1993 yılından bu yana Almanya'da yasaklı örgütler arasında bulunuyor.

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU