Google bağlantılı Xiaomi kameraların başkalarına ait evlerin içinden görüntü paylaştığı ortaya çıktı

Nest Hub ve Assistant bağlantılı Çin yapımı Xiaomi cihazlar, uyuyan bir bebeği ve oyuncaklarla oynayan çocukları gösteriyor

Bir Google Home Hub kullanıcısı, erişebildiği diğer evlerden hareketsiz görüntüler paylaştı (Reddit/Dio-V)

Google hesaplarına bağlı akıllı kameraları olan kişiler, başkalarına ait evlerin içinden görüntüler izlediklerini belirtiyor.

Bir kullanıcı, başka kişilerin kameralarıyla çekilmiş ve içlerinde uyuyan insanlar, oyuncaklarla oynayan çocuklar, hatta beşiğinde uyumakta olan bir bebeğin de olduğu hareketsiz görüntüleri internette paylaştı.

"Dio-V" isimli Reddit kullanıcısı, "Xiaomi kameramı Google Home Hub'a bağladığımda diğer insanların evlerinden hareketsiz görüntülere erişiyorum" diye yazdı.

Söz konusu görüntülerin paylaşıldıkları 1 Ocak tarihinde çekildiği anlaşılıyor. Sorunun varlığını kabul eden Google, bu durumdan sadece Xiaomi yapımı kameraların etkilendiğini iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşüne başvurulan Çin firması henüz dönüş yapmazken, Google'dan bir sözcüyse The Independent'e yaptığı açıklamada, "Sorunun farkındayız ve çözüm için Xiaomi'yle irtibat halindeyiz. Bu süreçte cihazlarımızda Xiaomi entegrasyonlarını devre dışı bırakıyoruz" dedi.

Google bağlantılı akıllı kameralar, güvenlik açıkları veya bilgisayar korsanları kaynaklı sorunlarla ilk kez karşılaşmıyor.

Teknoloji devi geçen yıl şubat ayında yaptığı açıklamada, bazı cihazların bilgisayar korsanlarının kontrolüne geçmiş olabileceği endişesiyle Nest kamera sahiplerine şifrelerini sıfırlamaları çağrısında bulunmuştu.

Illinois'de bir ailenin yaşadığı hadisede çift, internet bağlantılı kameralarının kontrolünü ele geçiren siber suçluların, cihazın hoparlörü aracılığıyla kendilerine ve bebeklerine bağırarak ırkçı tacizde bulunduğunu söylemişti.

 

 

Kaliforniya'da yaşanan başka bir olaydaysa bir aileye, Kuzey Kore'nin ABD'ye kıtalararası balistik füze gönderdiği yönünde sahte bir acil durum yayını yapılmıştı.

Google'un sahip olduğu şirket, bu hadiselerin müşterilerin, bilgisayar korsanlarının başka web sitelerinde gizliliğini kaldırdığı şifreleri kullanmasının neticesinde yaşandığını belirtmişti.

Nest Başkan Yardımcısı Rishi Chandra, o dönem müşterilere gönderdiği e-postada şöyle yazmıştı:

Bir web sitesinin gizliliği ihlal edildiğinde birilerinin kullanıcı e-posta adreslerine ve şifrelerine erişim sağlaması mümkün olur. Buradan da aynı kullanıcı adı ve şifreyi kullanan herhangi bir hesaba erişim sağlarlar (...) Bize evinizi açmanız büyük bir sorumluluk, sizi ve Nest cihazlarınızı güvende tutmaya kararlıyız.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU