Son 10 yılın en iyi 10 süper kahraman filmi

Rotten Tomatoes’a göre 2010’ların en iyileri

Listenin 4. sırasında yer alan Wonder Woman'ın devam filmi Wonder Woman 1984'ün haziranda vizyona girmesi planlanıyor (IMDb)

Süper kahraman filmleri 2000’lerin başında gittikçe popülerleşmeye başlasa da 2010’lar kuşkusuz tür için ezber bozan bir değişim getirdi.

Marvel Sinematik Evreni sınırlarını genişletirken DC’nin de Batman ve Superman’ın dışında yeni maceralara yelken açmasıyla süper kahraman filmleri son 10 yılda büyük bir ivme kazandı. 

İşte Rotten Tomatoes’a göre 10 yılın en iyi 10 süper kahraman filmi:

10. Shazam! 6 Güç (Shazam! - 2019)

shazam! - IMDb.jpg
(IMDb)

 

Şu günlerde Batman, Superman, Wonder Woman kadar bilinmese de çizgi romanların altın çağında Shazam, Captain Marvel kadar popüler bir süper kahramandı ve DC Comics mitolojisinde önemli bir karakter olmaya devam etti. Bu nedenle çizgi roman hayranlarıyla ilk buluşmasından 80 yıl sonra beyazperdede kendi solo filmine kavuşmasına şahit olmak önemliydi. Shazam! 6 Güç’ün devam filminin 1 Nisan 2022’de gösterime girmesi planlanıyor. Film, koruyucu ailesiyle birlikte yaşayan 14 yaşındaki Billy Batson'ın “shazam” kelimesini bağırmasıyla başlayan ve eski bir büyücü sayesinde 6 mitolojik tanrının gücüne sahip yetişkin bir süper kahraman olan Shazam!'a dönüşme hikayesini konu alıyor.

Oyuncular: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer

Yönetmen: David F. Sandberg

9. Örümcek-Adam: Eve Dönüş (Spider-Man: Homecoming – 2017)

orumcek adam eve donus - IMDb.jpg
(IMDb)

 

Yenilmezler’le yaşadığı müthiş deneyimden epey mutluluk duyan Peter, her zaman gözünü üzerinde tutan yeni akıl hocası Tony Stark’ın (Robert Downey, Jr.) gözetimi altında, halası May (Marisa Tomei) ile yaşadığı eve döner. Peter günlük hayat rutininde yaşamaya çalışır fakat bir yandan yaşadığı semtteki insanların sevdiği "Örümcek-Adam" olmaktan daha fazlasını istediğinden kafası karışıktır. Ta ki, yeni kötü adam Vulture (Michael Keaton) ortaya çıkıp, Peter'in hayatta önem verdiği her şey tehlikeye girene kadar.

Oyuncular: Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow

Yönetmen: Jon Watts

8. Örümcek-Adam: Evden Uzakta (Spider-Man: Far From Home / 2019)

orumcek adam evden uzakta - IMDb.jpg
(IMDb)

 

Marvel Sinematik Evreni'nin 23. filmi, Endgame'de yaşananlar sonrası tekrardan ayaklarının üzerinde durmaya çalışan Peter Parker'ın, okul arkadaşlarıyla gittiği Avrupa gezisi sırasında Nick Fury'nin gizemli bir görevi üzerine yıkmasıyla gelişen olayları konu ediyor.

Oyuncular: Tom Holland, Samuel L. Jackson, Zendaya, Cobie Smulders

Yönetmen: Jon Watts

7. İnanılmaz Aile 2 (Incredibles 2 / 2018)

inanilmaz aile 2 - IMDb.jpg
(IMDb)

 

Helen, Bob'u Violet ve Dash ile bırakıp "normal" hayatının günlük kahramanlık işlerine yoğunlaşır. Bu herkes için zor bir değişim olur. Bebek Jack-Jack'in gelişen süper güçlerinden habersiz olması işi daha da zorlaştırır. Filmin yeni kötü karakteri zeki ve tehlikeli bir plan yapınca, aile ve Frozone yeniden birlikte çalışmanın bir yolunu bulmalıdır.

Oyuncular: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Huck Milner

Yönetmen: Brad Bird

6. Logan: Wolverine (Logan / 2017)

logan - Twentieth Century Fox.jpg
(Twentieth Century Fox)

 

Yakın gelecekte yorgun savaşçı Logan'ın önemsediği tek şey hasta Profesör X'i Meksika sınırında saklamaktır. Ancak Logan'ın dünyadan ve kendi efsanesinden saklanma çabası, karanlık güçler tarafından takip edilen genç bir Mutant'ın gelişiyle sona erer.

Oyuncular: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Boyd Holbrook, Stephen Merchant

Yönetmen: James Mangold

5. Thor: Ragnarok (2017)

Thor ragnarok - Marvel.jpg
(Disney/Marvel)

 

Thor evrenin diğer tarafında kudretli çekici olmadan hapis kalmıştır. Güçlü yeni tehdit acımasız Hela'nın yol açacağı kıyameti (Ragnarok), kendi dünyasının yok oluşunu ve Asgard medeniyetinin yıkılmasını önlemek için Asgard'a dönmek üzere, kendini zamana karşı yarışırken bulur. Ama önce eski müttefiki ve Yenilmezler ekibinden arkadaşı Hulk'la kendisini karşı karşıya getiren ölümcül bir yarışmadan sağ çıkmalıdır.

Oyuncular: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett

Yönetmen: Taika Waititi

4. Wonder Woman (2017)

wonder woman 2 - Warner Bros.jpg
(Warner Bros.)

 

Wonder Woman olmadan önce Amazon prensesi olan Diana, yenilmez bir savaşcı olarak eğitilmiştir. Yetiştirildiği gözlerden uzak cennet adanın üzerinden geçen bir Amerikan pilotunun uçağı düşer ve bu kazadan kurtulan pilot baygın olarak adanın kıyılarında bulunur. Pilot, Diana'ya adanın dışındaki dünyada büyüyen savaş tehdidinden bahseder. Bu tehdidi durdurabileceğine inanan Diana, adayı terk eder. İnsanlığın yanında tüm savaşları durdurmak için çarpışan Diana, tüm güçlerini ve gerçek kaderini keşfedecektir.

Oyuncular: Gal Gadot, Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright

Yönetmen: Patty Jenkins

3. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (Spider-Man: Into The Spider-Verse / 2018)

Spider-Man Into The Spider-Verse - Sony Pictures.jpg
(Sony Pictures)

 

Film dünyayı kurtarmaya çalışan Brooklyn'li genç Miles Morales’in hikayesini konu ediyor. Peter Parker ve diğer birçok "alternatif" Spider-Man’le birlik olan Miles, dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye atılıyor.

Oyuncular: Shameik Moore, Jake Johnson (XVI), Hailee Steinfeld, Mahershala Ali

Yönetmen: Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

2. Avengers: Endgame (2019)

avengers -endgame - Marvel.jpg
(Disney/Marvel)

 

Avengers: Sonsuzluk Savaşı’yla (Avengers: Infinity War) korkunç titan Thanos amacına ulaşmış ve evrenin yarısını yok etmişti. Russo Kardeşler'in yeniden yönetmen koltuğunda oturduğu Avengers: Endgame'de evrenin sevilen kahramanları Captain Marvel'ı da yanlarına alarak her şeyleri pahasına Thanos'a karşı mücadeleyi sürdürüyor.

Oyuncular: Robert Downey Jr., Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Evans

Yönetmen: Joe Russo, Anthony Russo

1. Black Panther (2018)

black panther.jpg
(IMDb)

 

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı’yla (Captain America: Civil War) Marvel Sinematik Evreni'ne giriş yapan Black Panther'ın solo filmi, Wakanda Kralı babasının ölümünden sonra tahta geçmek ve kral olarak gerçek yerini almak üzere Afrika'daki yuvasına dönen T'Challa'nın hikayesini konu ediyor.

Oyuncular: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira

Yönetmen: Ryan Coogler

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

 

DAHA FAZLA HABER OKU