Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının erken seçimde aday olmasına pek sıcak bakmıyor

Selvi, CHP liderinin belediye başkanlarının ilk dönem başarılı olup ikinci dönemde de seçimi kazanarak hizmet etmeleri görüşünde olduğunu iddia etti

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanları hakkındaki görüşlerine dair bir değerlendirmede bulundu.

Selvi’ye göre Kılıçdaroğlu, erken ya da zamanında bir seçimde belediye başkanlarının aday olmasına pek sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının ilk dönem başarılı olup ikinci dönemde de seçimi kazanarak hizmet etmeleri görüşünde.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le zaman zaman erken seçim konusunu konuştuğunu ifade eden Selvi, Hürriyet’teki “Erken seçim ve kabine” başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:

Muhalefetin hemen erken seçim diye bir talebi yok. Ama iktidarın 2023’e kadar gidemeyeceğini düşünüyorlar. Ancak 2021’in ikinci yarısından itibaren bir erken seçimi muhtemel görüyorlar. İktidar 2020’de seçime gitmez ama 2021’in ortasından itibaren her an seçim olabilir düşüncesindeler. Seçimlerin 2023’e kalmayacağı konusunda kesin bir inanç içindeler. 2021’in Haziran ya da Temmuz’unda, olmazsa 2022’de seçimin kaçınılmaz olduğu görüşündeler. Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarının işlerine odaklanması, 2021 yılıyla birlikte bunun vatandaşa yansıması konusundaki ısrarının altında da bu yatıyor.

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU