HDP Eş Genel Başkanı Temelli: Bir pilli araba yaptılar, bunu öyle bir anlatıyorlar ki; mucize

Temelli, tanıtımı yapılan otomobile ilişkin "Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli" ifadelerini de kullandı

Fotoğraf: HDP

Partisinin Batman İl Kongresi'ne katılan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, tanıtımı yapılan yerli otomobille ilgili konuştu.

Temelli, “Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil“ ifadelerini kullandı.

Kanal İstanbul ve Libya'ya asker gönderilmesi konusunda da görüşlerini belirten Temelli, tezkereye hayır diyeceklerini ifade ederken, Kanal İstanbul'un ülkenin bir gereksinimi olmadığını vurguladı. 

HDP Eş Genel Başkanı, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu tarafından tanıtımı yapılan ve 2022 yılında üretimine başlayacağı duyurulan otomobil ile ilgili şunları söyledi:

Yok, daha ortada araba yok, İtalya'da yaptırıp getirmişler. Benim çocukluğumda bir tekerleme vardı, 'eller aya bizler yaya' şimdi bu değişti 'eller Mars'a bizler pilli arabaya.' Bir pilli araba yaptılar. Bunu öyle bir anlatıyor ki mucize. Araba daha ortada yok, ne zaman üretileceği belli değil. Motoru ise zaten yok ama bu yerli ve milli. Kafayı yerli ve milliye takmışlar.


Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU