Akşener'in danışmanına saldıran 6 kişi serbest bırakıldı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde'ye saldıran 6 kişinin gözaltına alınmıştı

Fotoğraf: İYİ Parti

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde'ye saldıran 6 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını duyurdu.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı ve Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat İde'nin İstanbul Sarıyer'deki ikameti önünde darp edilmesi olayı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma sonucu; söz konusu saldırıyı gerçekleştiren 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan 6 şüpheli bugün adli mercilere mevcutlu olarak sevk edilecektir. Gözaltına alınan şahıslar ile ilgili adli süreç devam etmektedir" denildi.

6 şüpheliden 1'i savcılık, 5'i mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı dün İde’nin KRT’de yayınlanan “Burası Çok Önemli” isimli programa katılmasının ardından evine giderken gerçekleşti. İddialara göre İde’yi yol boyunca takip eden üç araçtan inen 7-8 kişilik bir grup evinin önünde sopa ve yumruklarla saldırmış, İde'nin saldırıdan ruhsatlı silahını çekip havaya ateş ederek kurtulduğu belirtilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU