Akşener'den Kanal İstanbul ÇED Raporu'na karşı dilekçe: Konunun uzmanı herkes itiraz ediyor

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Kanal İstanbul’a konunun uzmanı herkesin itiraz ettiğini, iktidar tartışmaya ve bilgilenmeye kapalı olduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'na itiraz dilekçesi verdi.

Akşener, partililer ve vatandaşlarla itiraz dilekçesi vermek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne geldi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener, Kanal İstanbul'un 8 yıldır bekletilen bir proje olduğunu belirterek, neden bugün gündeme geldiğinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilim insanlarının deprem, Marmara Denizi, İstanbul'un nüfusu açısından itiraz ettiklerini dile getiren Akşener, "Daha ilginci askerler güvenlik açısından itiraz ediyor. Bu konunun uzmanı herkes itiraz ediyor. Fakat iktidar tartışmaya kapalı, bilgilenmeye kapalı. İnatlaşarak 'İlla da bu işi yapacağız.' diye yola çıktılar. 16 milyon İstanbullunun çakılacak her çivide hakkı var. Dolayısıyla madem bizimle konuşmuyorsunuz, madem bizi dinlemiyorsunuz, madem çaldığım düdük diyorsunuz, İstanbullular da her ilçede 2-3 bin kişilik sıralara girip bireysel haklarını kullanır. Ben de bu hakkımı kullanmak için buradayım" diye konuştu.

Türkiye'de ekonomik bir yıkım olduğunu öne süren Akşener, geçiş garantili yap-işlet-devret modeli ile vatandaşların proje için borçlanacağını ifade etti. 

Meral Akşener, haklı tepkilerini göstermek için dilekçe verdiklerini dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbulluların tavrını görerek sağduyusu ve gerçekçiliği ile projeyi rafa kaldırmasını umut ettiklerini kaydetti.

Akşener, şartlı evet diyeceğini açıkladı

Akşener, Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşmuş ve 2 koşulla kanal projesine evet diyeceğini açıklamıştı.

Kanal İstanbul projesini değerlendiren Akşener, İYİ Parti'nin, AK Parti'nin getirdiği projelere kategorik olarak karşı olmadığını vurgulamıştı.  

Kanal İstanbul projesine yatırım olarak bakılması halinde bu projeye ekonomik olarak bir talep olup olmadığının sorulması gerektiğini belirten Akşener, "Bu 20 milyar dolarlık yatırımı yaptıktan sonra Türkiye ne kazanacak? Süveyş Kanalı gibi mi, Panama Kanalı gibi mi? Ne kazanacak? Böyle bir ekonomik talep Türkiye'de var mı?" diye sormuştu.

Hiçbir rantın oluşmasına izin verilmemesi ve yeşil alan bırakılması kaydıyla Kanal İstanbul projesine onay vereceklerini kaydeden Akşener, proje için referanduma gidilmesi gerektiğini savunmuştu.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU