Türken Vakfı: Muhammed Ali’nin çiftliği Müslüman gençlere hizmet verecek

Türken Vakfı tarafından 2 buçuk milyon dolara satın alınan çiftlikte yüzme havuzundan spor salonuna pek çok etkinlik alanı bulunuyor

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRKEN), Muhammed Ali’nin çiftliğinde Müslüman gençlerin eğitim göreceği yaz okulu ve konferansların düzenleneceğini açıkladı.

Forum USA'e göre vakfın Başkanı Behram Turan, çiftliğin alınmasında bölgenin Müslüman toplumunun yoğun yaşadığı Chicago’ya yakın olmasının bir etken olduğunu belirtti.

Böylelikle “Muhammed Ali’nin hatırasının canlı tutulabilmesini" sağlayacaklarını ifade eden Turan, bu açıdan çiftliğin aktif olarak kullanılacağını söyledi.

Turan, öğrencilerin burada alacakları eğitimler sırasında Ali’nin yaşamı ve başarı felsefesiyle yoğrulmalarının da ABD’deki Müslüman topluma çok faydalı olacağının altını çizdi.
 

 

Çiflikte 2 adet evin haricinde, havuz, basketbol sahası, spor salonu, buhar banyosu da içeren bir spa alanı, bir sauna odası, masaj salonu, konferans salonu, mahzen, ahır ve bir ofis bulunuyor.

Alanda ayrıca, Ali’nin dinlenmek ve maçları için enerji depolamak adına evde egzersiz yaptığı kendine ait boks ringi ve heykeli de var.  

Chicago Tribune gazetesinin haberine göre Türken Vakfı, efsanevi boksör Muhammed Ali’nin son 20 yılını geçirdiği Michigan’daki Berrien Spring kasabasındaki çiftliği 21 Aralık’ta 2 buçuk milyon dolara satın almıştı.

Emekliliğini 1975’te satın aldığı bu çiftlikte geçiren Ali, 2016 yılında 74 yaşında Parkinson hastalığından vefat etmişti.

DAHA FAZLA HABER OKU