ABD öncülüğündeki koalisyon IŞİD'le pazarlık yapıyor iddiası

Koalisyon güçlerinin Suriye'nin Deyr ez Zor ilinde bir beldede sıkışan IŞİD'lileri teslim olmaya ikna etmek için aracılar yoluyla örgütle müzakere ettiği iddia edildi

Fotoğraf: AA

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri ve Suriye Demokratik Güçleri (SDG) üyeleri Deyr ez Zor'un Bagoz beldesinde sıkışan IŞİD'liler ile aracılar vasıtasıyla pazarlık ediyor.

Koalisyon güçleri müzakereler nedeniyle Fırat'ın doğusundaki Bagoz beldesine yönelik saldırılarına ara verdi.

Binlerce sivilin sıkıştığı beldeye dün yedi tır insani yardımın girişine izin verildi. 

Saldırıların devam etmesi halinde bombardımanlardan kaçarak yaklaşık 30 kilometrekarelik Bagoz'a sığınan binlerce sivilin hayatından endişe ediliyor.

Koalisyondan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Deyr ez Zor'da son durum

ABD'nin havadan, Fransa'nın karadan topçu atışlarıyla destek verdiği SDG 11 Eylül 2018'de IŞİD'i Deyr ez Zor'dan tamamen çıkarmak için saldırılar başlatmıştı.

SDG Deyr ez Zor'da IŞİD'in son kalesi konumundaki Heccin ilçe merkezini işgal ettikten sonra ilçenin diğer beldelerini de ele geçirmek için harekete geçmişti.

Halihazırda IŞİD, Deyr Ez Zor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor. Deyr Ez Zor'da Fırat Nehri'nin batısındaki bölgede ise Esad rejimi güçleri bulunuyor. 

DAHA FAZLA HABER OKU