Trabzon'daki örtü yangınlarıyla ilgili soruşturma: 7 şüphelinin ifadesi alındı

Trabzon'da iki gündür etkili olan ve 55 ayrı noktada çıkan örtü yangınlarıyla ilgili 7 kişi hakkında dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yangınlara sebebiyet verdikleri iddiasıyla soruşturma başlatıldı

Fotoğraf: AA

Tarım ve Orman Bakanlığı, hafta başında Trabzon'da çıkan 55 örtü yangınının 51'inin kontrol altına alındığı, 4 yangın için ise çalışmaların sürdürüldüğü açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, kentte farklı zamanlarda 15 ayrı ilçede 55 noktada çıkan örtü yangınlarının 38'inin söndürüldüğü, 13'ünün kontrol altına alındığı ve bu alanlarda soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

1.jpg
Fotoğraf: AA

 

21 ev yandı

4 yangının söndürülmesi için çalışılmaların sürdüğü kaydedilen açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Toplam 190 araç ve 650 personel ile müdahalede bulunulan yangınlar için Trabzon'a 23 ayrı ilden 37 arazöz sevk edildi. Ayrıca Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerine ait araçlarda yangına müdahalede bulundular. Trabzon genelindeki yangınlarda herhangi bir can kaybı yaşanmadı ancak 21 mezra evi yandı. Dernekpazarı İlçesi Günebakan Mahallesi'nde 9 ev, Araklı ilçesi Yeniköy Mahallesi'nde 2 ev tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu an için tehlikenin ortadan kalkmasıyla vatandaşlar evlerine döndü.

Yangınlardan yaklaşık 260 hektarlık orman ile 10 hektarlık tarım alanının etkilendiği ifade edilen açıklamada bölgede hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bu arada Trabzon’da çıkan yangınlarla ilgili güvenlik güçlerinin yaptığı araştırma sonucu, 7 kişi hakkında, dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu yangınlara sebebiyet verdikleri gerekçesiyle soruştuma açıldı.

Bahçelerinde temizlik yaparken yangına neden olduğu ileri sürülen 7 şüphelinin ifadelerine başvuruldu.

2.jpg
2.jpg, by dora.menguc

 

150 yangın çıktı

23 ve 24 Aralık tarihlerinde  Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Rize, Gümüşhane ile Samsun'da 150 noktada örtü ve orman yangını çıktı. Uzun süredir yağış yaşanmayan bölgede, bahçe temizliği sırasında yakılan ateşlerden kaynaklandığı tahmin edilen yangınların rüzgar nedeniyle yayıldığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı, Karadeniz'de farklı noktalarda meydana gelen orman yangınlarda terör ve sabotaj izine rastlanmadığını açıklamıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU