Eski CHP Genel Başkanı Çetin: Suriye güvende olursa Türkiye güvende olur

Çetin, Kırşehir’de ADD’nin etkinliğine katıldı; gündeme dair açıklamalarda bulundu

Fotoğraf: İHA

Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski genel başkanı Hikmet Çetin, Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomik pahalılık olduğunu ifade ederek gündeme ilişkin olarak açıklamada bulundu.

Çetin, Kırşehir’de yaptığı ziyarette, dış politikaya dair yaptığı açıklamada, “Suriye güvende olursa Türkiye güvende olur” dedi.

Kırşehir’de, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda CHP 4. Genel Başkanı Hikmet Çetin de katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ADD ziyareti sonrasında CHP binasında konuşan Çetin, “İçerisinde bulunulan durum bakımından ekonomi önemli bir konu. Türkiye, bizlerin gençlik yıllarında tarımda kendi kendine yeten nadir ülkelerden birisiydi. İnsanların en önemli ihtiyacı gıda, Türkiye’nin kendi kendine yeten ülke olması çok önemli” dedi.

Türkiye’nin en önemli sorununun işsizlik ve ekonomi olduğunu anlatan Çetin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

En büyük sorun; ekonomi pahalılık ve bağlı olarak da işsizliktir. Yatırım ve sanayileşme olmadığı sürece işsizliği çözmekte mümkün değildir. Dış politikada Suriye güvende olursa Türkiye güvende olur. Suriye, İsrail ve Mısır’da büyükelçimiz yok. Atatürk, 1930’ların başlarında yeni bir dünya savaşı çıkacağını tahmin ediyor. Atatürk’ün ilk yaptığı iş komşularla ilişkilerini güvene almak olmuştur. Türkiye’nin çevresini o dönemlerde sağlama almıştı.

Hikmet Çetin kimdir?

Ekonomist, diplomat ve siyasetçi olan Hikmet Genç, 10 Ağustos 1937 tariginde Diyarbakır’ı Lice ilçesinde doğdu. 1960’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü’nü bitirdikten sonra Devlet Planlama Teşkilatı’nda çalışmaya başladı.  

Çetin, 18 Şubat 1995’te SHP ile CHP’nin birleşmesinin ardından genel başkanlığa gelmişti.

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU