Avrupa'da transfer rekoru Barcelona'da: 86 milyon euro

Ara transfer döneminin bitmesine az bir süre kala Avrupa’da transfer piyasası hareketlendi. Barcelona, Ajax forması giyen 21 yaşındaki genç yıldız Frenkie De Jong’u toplamda 86 milyon euro bedelle transfer ederek yılın transfer rekorunu kırdı

Frenkie De Jong, Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzaladı

Barcelona kulübü uzun süredir peşinde olduğu Ajax’ın genç yıldızı Frenkie De Jong'u transfer etti. Sezon sonuna kadar Ajax’ta forma giymeye devam edecek olan Frenkie De Jong, sezon sonunda Barcelona’ya gidecek. İspanyol kulübü, Frenkie De Jong için Ajax’a 75 milyon euro bonservis, 11 milyon euro da ikramiyeler olmak üzere toplam 86 milyon euro ödeyecek.

 

 

Higuain Chelsea’de 

Premier Lig’de bu sezon istediği sonuçları alamayan Chelsea, Arjantinli yıldız futbolcu Gonzalo Higuain’i sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla beraber Juventus’tan kiraladı. Higuain Chelsea’de 9 numaralı formayı giyecek. 

Higuain sezon başında daha fazla oynayabilmek için Juventus’tan Milan’a kiralanmıştı. İtalya Serie A’da bu sezon 22 maça çıkan Higuain, 8 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

 

 

Milan’dan Piatek’e 35 milyon euro

Milan, Higuain'in Chelsea’ye gitmesinin ardından forvet bölgesinde ortaya boşluğu Genoa'da forma giyen Polonyalı golcü Krzysztof Piatek ile dolduruyor.

Polonyalı futbolcunun bonservisi için Genoa'ya 35 milyon euro ödeyen İtalyan ekibi, 23 yaşındaki Piatek ile 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.
Piatek, bu sezon Genoa formasıyla 21 maça çıkmış ve 19 gol atma başarısı göstermişti.

 

 

Mario Balotelli, Marsilya’da

Profesyonel futbol hayatına Fransa’da devam eden İtalyan yıldız Balotelli, Nice ile olan sözleşmesini fesh ederek Marsilya ile anlaştı. Bir dönem Galatasaray’ın da gündemine gelen yıldız oyuncu bu sezon Fransa Ligue 1’de  10 maça çıktı ve gol atma başarısı gösteremedi.

Kariyerinde Milan, Liverpool, İnter ve Manchester City gibi kulüplerde forma giyen Balotelli, İtalya Milli Takımı ile çıktığı 36 karşılaşmada 14 gol atma başarısı gösterdi
 

DAHA FAZLA HABER OKU