Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu: Bizimle birlikte savaşan yabancı güç yok

Hafter güçlerinin sözcüsü Mismari, "Herkesin bildiği gibi savaş, Trablus’un eteğinde. Libya Ulusal Ordusu nüfusun olduğu bölgelerde milislerle hassas bir savaş yürütüyor" dedi.

Ordu Sözcüsü Ahmed el-Mismari, "Hiçbir cepheyi kaybetmedik, moraller yüksek" ifadelerini kullandı / Fotoğraf: Twitter

Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu (LUO) Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Libya’nın başkenti Trablus’a girmek için LUO’nun birden fazla eksende ilerleme kaydettiğini söyleyerek, orduyla birlikte savaşan yabancı güçlerin olduğu iddialarını reddetti.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin bazı noktalardan geri çekilmesi üzerine El Arabiya televizyon kanalına röportaj veren Mismari, "Herkesin bildiği gibi savaş, Trablus’un eteğinde. Libya Ulusal Ordusu nüfusun olduğu bölgelerde milislerle hassas bir savaş yürütüyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

LUO dün, UMH milislerinin ordu ile girdiği çatışmaların ardından kaçtığını açıklarken, başkent Trablus’un güneyindeki el-Zehra Köprüsü’nün tamamının kontrolünü ele geçirdi.

UMH İçişleri Bakanı Fethi Başağa, DPA’ya verdiği röportajda, Hafter güçlerinin ilerleyişine değinerek, "Ulusal Mutabakat Hükümeti tutarlı. Burada ve oradaki herhangi bir söylenti gerçeği yansıtmıyor. Hiçbir cepheyi kaybetmedik, moraller yüksek" ifadelerini kullandı.

LUO Sözcüsü, yaklaşık 8 ay süren çatışmaların ardından başkentin eteklerinde yüzlerce silahlı milisin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Mismari önceki akşam düzenlediği basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada, 4 Nisan’dan bu yana devam eden çatışmalarda, 347’si ülkenin batısında yer alana Mısrata’dan olmak üzere 942 milisin hayatını kaybettiğini söyledi.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ve Türkiye arasında imzalanan mutabakata da değinen Sözcü Mismari, "Serrac, Libya’yı Türkiye’ye sattı" diyerek, LUO’nun Libya topraklarında ‘yabancı askerin varlığını kabul etmeyeceğini’ ve ülkenin ‘Türk askerlerinin üs kurduğu Katar’ olmayacağını söyledi.

Mismari açıklamasında, “Hızlı bir şekilde okunan bu anlaşmada, Libya güvenliğinin bütün sırlarıyla Türklere verildiğini görüyoruz. Libya, doğrudan Türkiye himayesinde. Libya, bütün şehir ve köyleriyle Türk üslerinin bulunduğu Katar değil. Libya, Katar olmayacak. Libya şehirleri Türk ordusunun üssü olmasına razı değiliz” ifadelerini kullanarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya’da açıklamalarının yanlış olduğuna dikkati çekti.

Önümüzdeki günlerde Trablus’un kritik mahallelerinde şiddetli çatışmaların beklendiğini söyleyen Mismari, Libya Ulusal Ordusu’nun Serrac hükümetini ve destekçilerini yenebilecek iradeye sahip olduğunu bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Tuğba Alnıaçık

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU