Diyanet İşleri Başkanlığı: Kur’an Kursları’nın kapatılması söz konusu değil

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Diyanet dışında başka kurumların Kur’an kursa açamayacağına yönelik kararın yeni olmadığı bundan Kur’an kursları kapatılacak gibi mana çıkarmanın maksatlı olduğu öne sürüldü

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi" yayımlamıştı.

Yönergeye göre vakıf ve dernekler de dahil olmak üzere, Diyanet İşleri Başkanlığı dışında hiçbir gerçek veya tüzel kişi tarafından Kur'an kursu açılamayacak.

Söz konusu yönergeyle ilgili kimi çevrelerin “Vakıf ve derneklerin açtığı Kur’an Kursları kapatılacak mı?” şeklindeki yorumlarına Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç’ten cevap geldi

Antalya'nın Alanya ilçesinde gerçekleşen 37. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını yanıtlayan  Dinç, "Vakıf ve dernekler de dahil olmak üzere Başkanlık dışında hiçbir gerçek ve tüzel kişi tarafından Kur'an kursu açılamaz" maddesinin 2012 senesinde yayınlanan yönetmelikte de aynen yer aldığını ifade etti.

Dinç, yeni yönergede bu maddeyle ilgili herhangi bir değişiklik yapılmadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Bundan 'Diyanet İşleri Başkanlığı vakıflar ve dernekler tarafından açılan Kur'an kurslarını kapatacak, Kur'an eğitimini engelleyecek.' gibi bir mana çıkarmak çok maksatlıdır, işi çarpıtmadır. 2012 yılında bu hizmet nasıl yönetiliyorsa bundan sonra da aynı şekilde yürütülecektir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU