Ceren Özdemir'in katili akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi

Özgür Arduç, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ceren Özdemir'i öldürdükten sonra kendisini yakalayan iki polis memuruna da bıçakla saldırmış, hakkında düzenlenen iddianamede 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti

Fotoğraf: AA

Ordu'da 20 yaşındaki Ceren Özdemir'in önce takip edip, evinin önüne geldiğinde de bıçaklayarak öldüren Özgür Arduç'un yargılanması başladı. Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Arduç'un akıl sağlığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verilirken, baroların, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun katılma talepleri reddedildi.

Bir sonraki duruşma 20 Ocak'ta görülecek.

Van Yüksek Güvenlikli Hapishanesi'nde tutuklu bulunan ve "Canavarca hisle adam öldürmek" suçundan yargılanan Arduç, duruşmaya Özdemir'in ailesiyle karşılaştırılmaması ve güvenlik gerekçesiyle SEGBİS üzerinden katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Beni çıkarmayın, yine öldürürüm"

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savunma yapan Arduç, yurtta kalırken 2 defa tecavüze uğradığını ve o yüzden insan öldürmek istediğini ileri sürdü.

Kedileri ve köpekleri trenin önüne atarak öldürdüğünü de anlatan Arduç, akli dengesinin yerinde olmadığı için tedavi edilmek istediğini de söyledi.

Arduç'un ifadesinin tamamı şöyle:

Yıllar önce çocuk yuvasından kaçtım. 2 kez tecavüze uğradım. Artık insanlara her türlü kötülüğü yapacağıma karar verdim. Tecavüze uğradığımı kimseyle paylaşmadım. Ben bundan sonra yaşasam ne olacak, ölsem ne olacak. 'Önüme kim gelirse öldüreceğim' dedim. Akli dengem yok. Ceren'den önce başkasını takip ettim ama öldüremedim. Ceren ansızın karşıma çıktı. Apartmana girdi, 'Metin' diye birini sorup, 2 kez bıçakladım ve kaçtım. Dışarıda kendime laf geçiremiyorum. 6 yaşında çocuğu da öldürecektim, öldüremedim. Karşıma kim çıkarsa öldürmek istedim. O çıktı. Polise verdiğim ifademi kabul ediyorum. Olaydan sonra biri geldi beni yakalattı. Polisleri de öldürecektim. İntihara kalkıştım. Beni çıkarmayın, ben çıkınca yine öldürürüm, beni tedavi ettirin.

Son sözü "Bıçaklandım abla" olmuş

Ceren Özdemir'in ablası Gizem Özdemir, müşteki olarak verdiği ifadesinde, kardeşinin son sözünün "Abla bıçaklandım" şeklinde olduğunu belirtti. Gizem Özdemir, "Anahtarı attım, sanığı gördüm, tedirgindi, etrafına bakıyordu. Ben de tedirgin olup aşağı inmek isterken Ceren’in çığlığını duydum. Duvara yaslanmış kanlar içindeydi. Son sözü 'Bıçaklandım abla' dedi" şeklinde ifade verdi.

Duruşma öncesinde, kadınlar Ordu Adliyesi'nin önünde basın açıklaması düzenleyerek, Özgür Arduç'un daha önce tutuklu olduğunu ancak açık cezaevinden firar ettiğini de hatırlatarak, "Sadece katil değil, onun açık cezaevine geçmesinden, serbestçe dolaşmasından sorumlu olanlar da yargılanmalıdır." dedi.

Ceren Özdemir’in ailesini, Ordu Baro Başkanı Haluk Murat Poyraz ve vekaletnameye dayalı yetki belgesiyle onlarca avukat temsil edecek.

özgür arduç.jpg
Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür Arduç / Fotoğraf: AA


Özgür Arduç, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Ceren Özdemir'i öldürdükten sonra kendisini yakalayan iki polis memuruna da bıçakla saldırmış, hakkında düzenlenen iddianamede 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istenmişti.


Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU