Öztrak: İktidara geldiğimizde Kanal İstanbul için ödeme yapmayacağız

Kanal İstanbul projesini 'tam bir felaket' olarak niteleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, “Böyle bir ucube için makinelerin kullanılması halinde kredileri geri ödemeyiz, müteahhitlerin alacaklarını da ödemeyiz” ifadelerini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CNN Türk kanalında katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ekonomik ve stratejik avantajlar sağayacak

"Kanal İstanbul tam bir felakettir"

Öztrak, Kanal İstanbul projesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

Kanal İstanbul bir ucube. Proje dahi demek istemiyorum. Bir çevre faciasına yol açacak, İstanbul’u susuz bırakacak, İstanbul'da depremi tetikleyecek bir yapının önünü açacak. İstanbul halkı bakımından çok büyük bir sıkıntı.

"Boğazlardaki egemenliğimizi olumsuz etkiler"

Bu konunun tüm Türkiye’yi ilgilendirdiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Türkiye’nin Boğazlar’daki egemenliği çok zor elde edilmiştir. Lozan’dan sonra yapılan Montrö Sözleşmesi'ndeki egemenliğin, yeniden tartışılmaya açılacağına dair çok ciddi iddialar vardır. Kanal İstanbul tam bir felakettir" dedi. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

"CHP bundan sonraki ilk seçimde ittifaklarla birlikte iktidara gelecek olan partidir"

Faik Öztrak, "Bugün dünyada durgunluk var, bu sebeple altyapı yatırımları da durdurulmuş vaziyette. Dünyanın her yerinde çok büyük iş makineleri atıl olarak duruyor. Bu iş makinelerinin sahipleri iş yapabilmek için oradan oraya koşturuyorlar. Türkiye'de özellikle tarihi yarımadayı bitiren, İstanbulluya ihanet eden böyle bir ucube için biz şunu söyledik, böyle bir ucube için makinelerin kullanılması halinde biz iktidara geldiğimizde parasını ödemeyiz. CHP bundan sonraki ilk seçimde ittifaklarla birlikte iktidara gelecek olan partidir" ifadelerini kullandı.

Eskiden koalisyonların seçimden sonra kurulduğunu, şimdi ise seçimden önce kurulduğunu belirten Öztrak, "İlerde siz bunun olacağını bile bile bu işlere girdiniz denilsin diye özellikle söylüyorum" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU