Martin Scorsese, Joker'e "bulaşmak istememiş"

Daha önce de ünlü yönetmenin yapımcı olarak filme dahil olduğu söylentisi çıkmıştı

Joaquin Phoenix'in Joker'ine “dahil olmak istemediğini” söyleyen Martin Scorsese filmlerinin Joker üzerindeki etkisini ise kabul etti.

Joker'e ilişkin görüşü sorulan yönetmen, filmin “King of Comedy ve Taxi Driver'dan ilham almasından çok etkilendiğini" söyledi. The Guardian'a verdiği röportajda Scorsese, "Özellikle King of Comedy çünkü her zaman King of Comedy'nin takdir gördüğü tek yerin Britanya olduğuna dikkat çekerim. Ama ben ona dahil olmak istemedim” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Todd Phillips'in yönettiği Joker'in vizyona girmesinin ardından, filmin 1983 yapımı King of Comedy ve 1978 yapımı Taxi Driver'la benzerlikleri dikkat çekti. King of Comedy kendine bir TV komedyenini idol belleyen yalnız biri hakkındaydı, Taxi Driver ise New York kentinde yaşıyan yalnız bir külhanbeyi hakkında.

Scorsese'nin Joker'de yapımcı olarak yer alacağı söyleniyordu ama filmin son halinde adı geçmiyor.

Ekimde aslında filmi yönetme şansının Scorsese'ye teklif edildiği iddia edilmişti. Ancak Scorsese'in temsilcisi the Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamada bu söylentiyi reddetti ve ünlü yönetmenin Joker'i "yönetme gibi bir niyeti olmadığını", sadece "yapımcılığı değerlendirdiğini" söyledi.

Haber ayrıca Scorsese'nin Joker'deki olası yapımcılık görevini The Irishman üzerine çalışmak için bıraktığını iddia etti. Yine de Scorsese, kendisinin bırakmasından kısa süre sonra Joker'de yapımcı görevini üstlenen düzenli yapım ortağı Emma Tillinger Koskoff aracılığıyla biraz olsun projeye dahil oldu.

Joker, dünya çapında bir milyar dolardan (yaklaşık 6 milyar TL) fazla hasılat yaparak 2019'un gişede en başarılı filmlerinden biri haline geldi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU