Pentagon: ABD’deki Suudi Arabistanlı öğrenciler tehdit oluşturmuyor

Florida’daki Pensacola Donanma Üssü’ne Suudi bir askeri öğrencinin silahlı saldırı düzenlenmesinin ardından ülkedeki Suudi Arabistanlı öğrencilerin durumu gözden geçirildi

Fotoğraf: AFP

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 6 Aralık’ta Florida eyaletindeki Pensacola Donanma Üssü’nde Suudi bir öğrencinin üç askeri öldürmesinin ardından ülke genelindeki 850 Suudi öğrencinin gözden geçirildiğini, ancak herhangi bir tehdit unsuruna rastlanmadığını aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Savunma İstihbarat ve Karşı İstihbarak Direktörü Garry Reid, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, acil tehdit senaryosuna işaret eden herhangi bir bilgiye rastlanmadığını söyledi.

Toplantıda, güvenlik birimleri ve kolluk kuvvetlerinden temsilciler de hazır bulundu.

Savunma Bakanlığı, geçen hafta aldığı kararla saldırı düzenleyen teğmenin Suudi Arabistanlı arkadaşlarına üsten çıkma yasağı getirmişti.

öldürülen askerler us navy.jpg
Florida'daki saldırıda öldürülen üç askerden ikisi / Fotoğraf: ABD Donanması

 

Pentagon, çeşitli Amerikan üslerinde eğitim gören Suudi Arabistanlı askeri personelin eğitimlerini askıya aldığını da duyurmuştu.

Ancak Pentagon'un perşembe günkü açıklamasının ardından söz konusu yasak ve eğitime erişim kısıtlamalarının kaldırılmasının önü açılmış oldu.

alşamrani Reuters.jpg
Saldırıyı gerçekleştiren Suudi Arabistanlı Muhammed Şamran / Fotoğraf: Reuters

 

6 Aralık’ta Florida eyaletindeki Pensacola Donanma Üssü’nde Suudi Arabistan Hava Kuvvetlerine bağlı 21 yaşındaki Teğmen Muhammed Şamran, 3 Amerikan askerini öldürmüş, olayda 8 kişi yaralanmıştı.

Saldırgan, güvenlik güçleri tarafından öldürülmüştü.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI) olayı bir terör eylemi olduğu varsayımı ile inceleme başlatmıştı. Bununla birlikte FBI, şahsın saldırıyı tek başına yaptığı sonucuna vardığını bildirmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU