Merih Demiral'lı Juventus deplasmanda kazandı, Cristiano Ronaldo geceye damgasını vurdu

Juventus, konuk olduğu Sampdoria'yı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 yendi. Siyah-beyazlı takımın Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, attığı kafa golüyle gecenin en çok konuşulan ismi oldu

Ronaldo, attığı golde yerden 71, topa vurduğu anda 2 metre 56 santimetre yükselerek, 48 salise havada kaldı / Fotoğraf: AFP

İtalya Birinci Futbol Ligi’nin (Serie A) 17. haftasında Juventus, Sampdoria’yı deplasmanda 2-1 yendi. Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo, ilk yarının son dakikalarında attığı kafa golüyle geceye damgasını vurdu.

Cenova’daki Luigi Ferraris Stadı’nda oynanan maça, hızlı başlayan Juventus, 19. dakikada Arjantinli golcüsü Paulo Dybala'nın attığı golle 1-0 öne geçti.

Dakikalar 35'i gösterdiğinde Gianluca Caprari, attığı golle skoru 1-1'e getirdi. 

Devrenin bitimine az bir süre kala sahneye çıkan Juventus, Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’nun 45. dakikada attığı kafa golüyle bir kez daha öne geçti ve soyunma odasına 2-1’lik skorla gitti.

Yıldız futbolcu, kafaya yükseldiği sırada yerden 71 santimetre, topa vurduğu anda ise 2 metre 56 santimetre yükseldi ve 48 salise kaldı. Ronaldo'nun bu hareketi sosyal medyada gecenin en çok konuşulanları arasına girdi. 

İkinci yarıda, başka gol olmazken, maç içinde sık sık karşı karşıya gelen Sampdorialı Caprari ile Merih Demiral arasında 76. dakikada yaşanan gerginlik sonucunda hakem Gianluca Rocchi her iki oyuncuya da sarı kart gösterdi. Maçın 90+2. dakikasında Caprari'nin Demiral'a attığı dirsek nedeniyle hakem Rocchi, Sampdorialı oyuncuya çift sarı karttan kırmızı kart gösterdi.

Juventus sahadan 2-1'lik galibiyet ve 3 puanla ayrıldı. Siyah-beyazlılar, bu sonuçla puanını 42’ye yükselterek, maç fazlasıyla liderlik koltuğunu Inter’den aldı.

 

Sampdoria-Juventus-AA.jpg
Merih Demiral (ortada) / Fotoğraf: AA

 

Demiral, De Ligt’i kesti 

Juventus’un kadrosunda bulunan ve son dönemde gösterdiği performansla göz dolduran milli futbolcu Merih Demiral, Hollandalı takım arkadaşı Matthijs De Ligt’i kesti.

Demiral, takımının son oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayer Leverkusen, Serie A’da Udinese maçı ve bugünkü müsabakayla üst üste 3. kez ilk 11’de maça başladı.

Merih Demiral, Serie A’nın 4. haftasında Juventus’un Hellas Verona’yı konuk ettiği karşılaşmada ilk kez ilk onbirde yer almıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU