Kılıçdaroğlu’ndan FETÖ üyesi iddiasıyla tutuklanan CHP’li belediye başkanı hakkında açıklama: Beraat edeceğine inanıyoruz, bir sürü iftira var

CHP’li Urla Belediye Başkanı Oğuz, dün akşam saatlerinde FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olduğu iddiasıyla tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz hakkında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, Oğuz hakkında bir sürü iftira olduğunu söyleyerek, “Biz beraat edeceğine inanıyoruz” dedi.

KRT TV’de “Özlem Akarsu Çelik ile Politika Özel” programında konuşan Kılıçdaroğlu, Oğuz’un tutuklanmasına dair şunları anlattı:

Tutuklanması doğru değil. Kendisinin kaçma şüphesi yok. Dava devam edebilir. Biz beraat edeceğine inanıyoruz. Bir sürü iftira var kendisi hakkında. Gizlilik kararı olduğu için ayrıntıları bilme imkanımız da yok. Tutuklanmayla ilgili olarak bir heyet oluşturduk.

Belediye başkanları tutuklandığı için geri adım atmayacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Biz gerçek anlamda demokrasi gelene kadar mücadele edeceğiz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oğuz, FETÖ’nün sohbet hocalığını yapmakla suçlandı

Bir dönem FETÖ iltisaklı kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği (İGİD) yönetim kurulu üyesi olduğu öne sürülen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlandı.

Oğuz, sorgusunun ardından sevk edildiği sulh ceza mahkemesince tutuklandı.

İbrahim Burak Oğuz, 31 Mart seçimlerinde CHP'den Urla Belediye Başkanı seçilmişti. 

Oğuz yerel seçimde oyların yüzde 67.49’unu almıştı.

 

Independent Türkçe, KRT TV

DAHA FAZLA HABER OKU