İstanbul'da Alevi ailelerin yaşadığı evin duvarına "Gebereceksin" yazan kişi: Çöp ve aidat husumetinden kaynaklanıyor, korkutmak için yazdım

İstanbul'da bir apartmanda, Alevilerin yaşadığı dairelerin önüne çarpı işareti konularak “Gebereceksin” yazıldı. Yazıyı yazan kadın, “korkutmak için” yazdığını söyledi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde bir apartmanda, Alevilerin yaşadığı dairelerin önüne çarpı işareti konularak 'Gebereceksin' yazıldı.

İstanbul Valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, yazıyı yazan şüphelinin söz konusu apartmanda ikamet eden İ.G adlı kadın olduğu tespit edildiği ve gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamaya göre şüpheli ifadesinde, “Konunun apartmandaki ‘çöp ve aidat’ husumetinden kaynaklandığını, bir anlık öfkeyle komşusunu ‘korkutmak için” yazdığını ve yine kendisinin sildiğini, yazdıklarının herhangi bir mezhepsel ayrılık veya başka bir maksat taşımadığını ve yaşananlardan pişmanlık duyduğunu” beyan etti.

Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Kasım ayında da İzmir’in Gaziemir ilçesine bağlı Yeşil Mahallesi’nde oturan bir ailenin duvarına 'Defol Alevi' yazılmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU