Türkiye'den ilk insansız hava aracı KKTC'ye indi... KKTC Başbakanı: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Türkiye'nin Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığı'nda konuşlu insansız hava aracı (İHA), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Geçitkale Havaalanı'na vardı

Fotoğraf: AA

KKTC Geçitkale Havaalanı'nın İHA'larla yürütülecek faaliyetler için kullanılmasına yönelik alınan kararın ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Bu kapsamda Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığından saat 05.00'te Geçitkale Havaalanına uçan Bayraktar TB2 tipi İHA, saat 10.00'da indi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

KKTC Bakanlar Kurulu, cuma günü, Geçitkale Havaalanı'nın İHA'larla yürütülecek faaliyetler için kullanılması kararı almıştı. KKTC hükümeti, Türkiye'nin talebi üzerine Geçitkale Havaalanı'nın Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına (KTBK) tahsis edilmesine onay vermişti.

Konuyla ilgili Haber Global canlı yayınına bağlanan KKTC Başbakanı Ersin Tatar, şunları söyledi: 

Bizim haklarımız gasp ediliyordu, gerekenleri yapıyoruz. Tüm detayları değerlendirip adım atıyoruz. Türkiye Akdeniz'de genel dengeleri sağlayacak düzeyde. Sayın Bülent Ecevit ile başlayan süreç sağlam adımlarla devam ediyor. Türkiye ile çalışmalarımız birlikte devam edecek. Ada'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU