Çin, 'Camiler kapatılıyor, din alimleri öldürülüyor' diyen Mesut Özil'in maçını yayından kaldırdı

Arsenal forması giyen Mesut Özil'in Pekin'in Uygur politikalarını eleştiren paylaşımı sonrası kulübü 'Görüşümüzü yansıtmıyor' açıklaması yapmıştı

Fotoğraf: Reuters

Çin devlet televizyonu, Arsenal-Manchester City yerine Tottenham-Wolves maçını yayımlayacağını duyurdu.

Çin içişlerine karışıldığı gerekçesiyle ABD profesyonel futbol ligi NBA'dan sonra İngiltere'nin en üst düzey profesyonel futbol ligi Premier Lig'le de sorun yaşıyor.

Premier Lig'de Arsenal forması giyen Türkiye kökenli Almanya vatandaşı futbolcu Mesut Özil, bu kez Instagram'dan Çin'in Uygur politikasını eleştiren paylaşımla tartışma yarattı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la seçim öncesi verdiği pozların yarattığı tartışma sonucu Almanya milli futbol takımından ayrılmış olan Özil, paylaşımında Çin'in Uygur politikasına sessiz kalanların da zulme ortak olduklarını söylemesine rağmen, Arsenal'den hemen "Görüşümüzü yansıtmıyor" açıklaması geldi.

Fakat bu Çin'in tepkisinin dinmesine engel olmadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Devlet bağlantılı gazete Global Times, Özil'in paylaşımını 'düzmece' diye nitelerken futbol otoritelerini hayal kırıklığına uğrattığını ileri sürmüştü.

Çin Futbol Federasyonu Özil'in paylaşımının 'kabul edilemez' diye niteleyip Çinli futbol severlerin duygularını incittiğini ifade etmişti.

Özil sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Çin'in Uygur politikaları ve bu siyasete sessiz kaldığını öne sürmüştü.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU